Filme

#_jocul-terorii-2007

Jocul Terorii

Pe scurt, Jocul Terorii este un film ce isi pune la incercare atat spectatorii, cat si actorii si personajele transpuse pe ecran.

Neil (Gerard Butler) si Abby (Maria Bello) Randall formeaza un cuplu fericit , care locuieste in suburbiile din Chicago: Neil este un ambitios producator de publicitate, iar Abby, casnica , o creste cu multa dragoste si grija pe fiica lor de cinci ani, Sophie.

Se apropie ziua de nastere a lui Abby - dar Neil nu poate fi prezent, intrucat seful lui il invitase la casa lui de la tara. Nevrand sa-si rateze sansa de a deveni partener la afacere, accepta fara tragere de inima sa se duca, dar numai cu conditia ca Abby sa iasa cu cea mai buna prietena a ei. Apare o bona, iar Neil porneste in Range Rover -ul lor, cu Abby alaturi, inainte s-o lase in drum, la prietena ei.

Si de aici thrillerul incepe: dintr-odata si foarte brusc, atat in actiune, cat si in cadre, un pistol apare la tampla celor doi, iar pe bancheta din spate se afla Ryan (Pierce Brosnan), barbatul care ii anunta, pe cel mai nonsalant ton, ca le-a rapit fetita, iar pentru urmatoarele 24 de ore le va rapi si viata si va fi Dumnezeu pentru ei.

Filmul incearca, pornind de la fraza “Who breaks a butterfly on a wheel” (si cartea de la care a pornit totul) sa transpuna in imagini transformarea unei persoane sigure pe ea, sarmanta, de success, aproape de perfectiune intr-o epava, intr-un om care traieste sentimentul ca nu mai are nimic si tot ceea ce credea a fi sigur si al lui a disparut. Si totul in numai 24 de ore.

Productia e bine construita, suspansul psihologic te tine si te face sa iti doresti mai mult, sa incerci sa gasesti singur explicatia luand-o inaintea actiunii. Intorsaturile de situatie si actiunea dinamica devin energice si totul se contruieste foarte prezent in lumea celor 3 oameni care isi petrec 24 de ore din viata inchisi intr-o masina.

Lumea lui Neil si al lui Abby s-a micsorat pana la un spatiu inchis si frustrant intr-o masina. Interactionarea cu exteriorul e slaba si doar atunci cand e necesar sa indeplineasca doleantele celui care incet, incet ii tortureaza psihologic si le distruge toata viata “pas cu pas”.

Incercarile la care sunt pusi cei doi pe parcursul inrtegului film devin posibile si reale datorita nu doar scenariului bine construit, ci si interpretarii foarte prezente si reale a actorilor, actori care reusesc sa convinga.

Filmul e adevarat si bun. Constructia scenariului si transpunerea actorilor il fac real si present. Povestea va captiva si actiunea va va tine in continuu suspans. Asa ca va doresc numai vizionare palpitanta!

NOTA:9/10



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea