Filme

#james cameron #5 lucruri #stiai #regizorul #avatar

James Cameron: 5 lucruri pe care nu le stiai despre regizorul lui "Avatar"

De mai bine de o luna de zile toata lumea e cuprinsa de mania Avatar, despre cum filmul lui James Cameron zdrobeste zilnic noi recorduri in materie de incasari, despre cate Oscaruri va lua cu siguranta (zic unii), despre cum a scufundat Titanicul

james cameronDespre James Cameron se spune ca este un cineast cu vointa de fier si o incapatanare pe masura Avatarului, altfel nu ar fi putut realiza cele mai profitabile filme din istorie si nu si-ar fi pierdut 14 ani ca sa organizeze o singura productie. Totusi viata sa personala este mult mai invaluita in mister decat cea profesionala si, in afara faptului ca si-a tot schimbat nevestele cu fiecare film pe care l-a facut si ca mariajele sale nu tin mai mult de un deceniu, nu multi au stiu ca faimosul regizor traieste de ani buni cu o schija in corp sau ca a refuzat cetatenia americana, pentru ca nu-l putea suferi pe George W. Bush.

Iata mai jos cinci lucruri pe care nu le stiati despre James Cameron:

1. James Cameron a lucrat la NASA

Poate v-ati intrebat de unde are James Cameron pasiunea pentru spatiu si extraterestri (Aliens, Avatar)? Ca membru al Mars Society si absolvent al Facultatii de Fizica, regizorul a facut parte la un moment dat din Consiliul NASA care trebuia sa-i consilieze pe administratorii Agentiei Spatiale Americane in legatura cu diferite proiecte pe care agentia le avea in derulare.

Totusi, job-ul lui Cameron la NASA a fost de scurta durata, caci viitorul castigator al premiului Oscar a intrat repede in conflict cu birocratia americana care ii punea bete in… rachetele pe care vroia sa le trimita pe Marte. Daca cei de la NASA nu ar fi fost atat de incapatanati, probabil ca azi am fi avut un McDonald’s pe planeta rosie, avand in vedere abilitatile lui Cameron de a controla si organiza proiecte mamut.

2. James Cameron traieste cu o schija in corp

james cameronNu, James Cameron nu a vizitat frontul niciunui razboi, decat probabil in scopuri de documentare pentru noi locatii de filmare, dar s-a nimerit sa fie accidentat de o “schija” (cum isi numeste mandru suvenirul din antebrat) in timp ce filma una din nenumaratele explozii din Terminator 2. Bucata de metal ar fi putut fi usor indepartata chirurgical, mai ales ca nu este intr-o zona care i-ar putea pune viata in pericol, dar atunci cum s-ar mai putea lauda Cameron cu ranile de pe frontul razboiului Hollywoodian?

3. James Cameron a impartit o Zmeurica de Aur cu Sylvester Stallone

Toata lumea stie ca James Cameron tine 3 statuete Oscar pe noptiera, dar nimeni nu stie ce a facut cu Zmeura de Aur (Razzie) “acordata” pentru contributia deosebita la scenariul lui Rambo: First Blood Part II (1985) pe care l-a scris impreuna cu Sylvester Stallone. Cei doi au fost rasplatiti cu o Zmeurica pentru cel mai prost scenariu al unuia dintre cele mai proaste filme realizate vreodata.

Nimic surprinzator din partea lui Stallone care la acea vreme era disperat sa-si recastige gloria dobandita cu Rocky, dar ce scuza avea Cameron care uimise industria cinematografica cu inovativul Terminator?

4. James Cameron a refuzat cetatenia americana

Credeati, fara indoiala, ca regizorul lui Avatar este american. Nici pe departe. Ce-i drept, James Cameron s-a nascut foarte aproape de SUA, mai precis in Ontario (Canada), dar de abia la 17 ani a trecut granita pentru a-si urmari visul american.

In 2004, Cameron si-a retras aplicatia pe care o depusese pentru obtinerea cetateniei americane dupa ce Presedintele George W. Bush a fost reales in functie. Poate ca regizorul a fost prea ocupat cu Titanicul sau cu Avatarul ca sa invete pentru testul de cetatenie sau poate a renuntat, dazamagit fiind de clasa politica americana. Oricum, Cameron poate sta linistit, caci in clasamentele de box-office de pretutindeni el este singurul “king of the world”.

5. James Cameron a creat cel mai salbatic pradator din Avatar dupa propria persoana

Cu siguranta, Cameron nu are complexe de inferioritate, dar de asta cred ca ne-am dat seama cu totii pana acum. In james cameronlumea creata de Cameron pe planeta Pandora, cel mai salbatic si puternic pradator este o creatura ultra-musculoasa cu sase picioare si falci de T-Rex, pe care cineastul a botezat-o Thanator dupa Thanatos, intruchiparea divinitatii care aducea moartea in mitologia greaca .

Iar regizorul a dezvaluit ca a modelat caracteristicile pradatorului dupa propria personalitate. Cred ca mai degraba, animalul a fost modelat mai mult dupa imaginatia cineastului decat dupa alte caracteristici personale. Dar ce mai conteaza detaliile cand Avatar tocmai a devenit cel mai profitabil film din istorie si a scufundat, in sfarsit, Titanicul?


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea