Filme

Intalnire cu personajele din "Lost" (2)

Revenim cu partea a doua a micii enciclopedii a personajelor din celebrul serial de televiziune, Lost.

Benjamin Linus (Ben) – este prototipul liderului dictatorial , manipulativ, care ia singur deciziile, nefiind dispus sa asculte opiniile celor din jur. Crede cu tarie si incapatanare intr-o cauza, pe care desi nu o dezvaluie nimanui, este hotarat s-o protejeze cu orice pret. Este un personaj al contrastelor si pare sa aiba dubla personalitate: uneori pare bun si intelegator, alteori insa isi demonstreaza din plin latura demonica. Este un personaj introvertit, care ascunde multe secrete si adevaruri; nimeni nu-i cunoaste originea sau misiunea pe care o are pe insula, in afara de a fi un lider de necontestat a carui dorinta trebuie indeplinita. Este un fel de Hades (zeul tinuturilor subpamantene in mitologia greaca ) al lumii in care traiesc Ceilalti (The Others).

ben linus


Juliet – este specialist in aducerea micutilor pe lume. Este mana dreapta a lui Ben, desi nu cunoaste secretele si planurile liderului. Si ea la randul ei, pare sa ai aiba dubla personalitate. Desi in aparenta este calda, buna, protectiva si feminina, este capabila sa ucida pentru cauza in care crede. Este un bun sustinator al liderului pe care il asculta: cand se revolta improtriva lui Ben, trece de partea lui Jack. Totusi, atitudinea ei ambigua lasa loc de multe speculatii: este de partea naufragiatilor sau destinul ei va fi influentat de Ben, pe care vrea sa se razbune? Raportata la mitologia olimpienilor, Juliet se muleaza foarte bine pe caracteristicile Herei, zeita protectoare a caminului, a casniciei si a femeilor maritate, sotia lui Zeus.

juliet

Michael – este prototipul parintelui care ar face orice pentru a-si stii copilul in siguranta, ar fi in stare chiar sa ucida pentru a-l feri pe Walt de orice fel de pericol. Ceea ce se si intampla de fapt, Michael fiind responsabil de moartea Anei-Lucia si a lui Libby. Pe insula este intr-un razboi permanent, fiind in favoarea plecarii cu pluta, iar apoi va ajunge in conflict cu cei care ii rapesc fiul. Este un personaj conflictual si neloial celor din jurul sau, avand un singur interes: sa-l protejeze pe Walt. In viata personala, inainte de prabusirea avionului, a esuat lamentabil: si-a dorit sa fie artist, insa a ajuns sa lucreze in constructii, iar sotia l-a parasit, avand un job mult mai bine platit. Ii corespunde lui Ares, in mitologia greaca, zeul razboiului.

michael

Charlie – cantaret talentat, mereu animat de impulsuri binefacatoare si de dorinta de a se face util. Este tipul artistului, canta la chitara si compune cantece. Pe insula reuseste sa-si invinga depedenta de droguri. Se sacrifica pentru salvarea apropiatilor, carora le lasa un mesaj dramatic (Not Penny’s Boat), referitor la raul care se va abate asupra lor odata cu venirea “salvatorilor” de pe mare. Incearca s-o protejeze pe Claire si pe copilul acesteia. Pe insula pare sa aiba rolul unui mesager. Facand o comparatie cu mitologia greaca, Charlie este asemanator zeului Apollo, zeul luminii, al poeziei si al muzicii.

charlie pace

Sun – inainte de prabusirea avionului, Sun era fiica unui mare afacerist sud-corean si sotia lui Jin. Sun penduleaza intre mirajul lumii modern sud-coreene si viata simpla, fara mari promisiuni alaturi de sotul ei. Pe insula, a devine un fel de Demetra, zeita greaca a agriculturii si a roadelor pamantului, se ocupa mereu de un petec de pamant pe care cultiva tot felul de plante. La un moment dat, Sun este rapita si facuta sa creada ca a fost un plan pus la cale de Ceilalti. Este credincioasa lui Jin, dar spre deosebire de sotul ei, mult mai traditionalist si conservator, Sun incearca constant sa se integreze in grupul supravietuitorilor de pe insula, luand parte la aproape toate actiunile.

sun

Jin – sotul lui Sun. Inainte de prabusirea avionului lucra ca sofer recuperator si uneori asasin pentru tatal mafiot al sotiei sale. Provine dintr-o familie saraca, fara posibilitati, si de aceea va dori mereu sa devina cineva in viata, sa fie respectat pentru ceea ce este. Are probleme de socializare la inceput, mai ales din cauza faptului ca nu vorbeste limba engleza si nu poate comunica cu ceilalti decat prin semne. Insa odata ce devine prieten cu supravietuitorii, isi va demonstra in mai multe ocazii loialitatea fata de ei. Isi admonesteaza mereu sotia si ii reproseaza ca nu il respecta. Este un pescar innascut, indeletnicire mostenita de la tatal sau. Prefera nelinistea valurilor in locul englezei de neinteles a colegilor de suferinta de pe insula. Corespondentul sau din mitologia greaca ar fi zeul marii, Poseidon .

jin


V-am prezentat personajele principale ale serialului Lost, personaje care au avut un oarecare rol in desfasurarea actiunii de pe insula. Daca credeti ca va identificati cu vreunul din ele, puteti comenta mai multe pe forum.acasa.ro aici.

TrailerLost - sezonul 4


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea