Filme

Intalnire cu personajele din "Lost" (1)

Inca de la primul episod, Lost a declansat o manie la nivel planetar, iar personajele sale au devenit subiecte de dezbateri la serviciu, in pauza de masa , in asteptarea metroului, la intalnirile cu prietenii. Fie ca sunt lideri de grup sau escroci versati, care incearca prin orice metode sa-si santajeze partenerii de suferinta, fie ca ii caracterizeaza spiritul de aventura si atunci bat insula in lung si-n lat incercand sa-i descopere secretele, personajele din Lost ne intriga mai mult, cu fiecare episod.

Iata o mica enciclopedie a personajelor de pe insula, in speranta ca vom mai risipi un pic din misterul ce le inconjoara:

Kate Austen – este unul dintre primele personaje cu care facem cunostinta dupa prabusirea avionului. Fire misterioasa si destul de retrasa, bataioasa si descurcareata, Kate se dovedeste a fi la fel de curajoasa ca si barbatii de pe insula, participand la mai toate misiunile “speciale” prin jungle. Nu se da in laturi de la nici o incaierare, cu pistoale sau fara, actioneaza asa cum ii dicteaza instinctele, dar stie sa-si sprijine liderul, pe Jack, neconditionat , chiar si atunci cand nu exista alti sustinatori. Isi camufleaza bine trecutul prin tot felul de minciuni, dar are si de ce, pentru ca mai tarziu aflam ca este de fapt o fugara cautata de politie. Nu am gresi daca am afirma ca personajul Kate poate fi asociat zeitei Atena, nu din punct de vedere al intelepciunii, desi are si ea momentele ei de stralucire in acest sens, ci al curajului si spiritului de initiativa. Kate ramane totusi un personaj care ridica multe semne de intrebare.

kate austen

Jack Shephard – inainte de prabusirea avionului era neurochirug, deci obisnuit cu salvarea celor din jurul sau. Dupa ce avionul se prabuseste pe insula, Jack devine liderul naufragiatilor, desi decizia este luata oarecum impotriva vointei sale. In timp, Jack isi ia in serios rolul si devine din ce in mai responsabil de soarta celor de pe insula. Se implica in toate actiunile de pe insula, le coordoneaza, si ca un doctor bun la toate salveaza de multe ori vietile celor care sunt in pericol. Este intodeauna rational, fiind capabil sa analizeze la rece orice situatie ca un adevarat manager. Totusi, uneori pare sa isi ia prea in serios rolul de conducator si se ii pedepseste pe cei care-i pun sub semnul intrebarii autoritatea, cum este cazul lui Locke, pe care aproape ca il ucide intr-una din confruntarile lor. Daca l-am raporta la mitologia greaca, Jack ar corespunde zeului suprem, Zeus.

jack shephard

Sawyer alias James Ford – este prototipul escrocului, cu un trecut dubios, care nu scapa nici o oportunitate de a-si pune in aplicare rautatile pe cei care au nevoie de ajutor. Ii face placere sa-si tachineze colegii de suferinta, pentru ca apoi sa-i ajute, pozand astfel in binefacator nerecunoscut . Sawyer are darul de a face tot felul de scamatorii cu lucrurile ramase in epava avionului dupa prabusire, mai precis, in chip misterios, tot ceea ce poate fi folosit la ceva, intra in posesia lui si nu are de gand sa le cedeze decat in schimbul altor favoruri sau beneficii. Sawyer adora postura greierelui care fluiera printre nuci de cocos, dar stie mereu ce se petrece in jurul lui, iar cand este coplesit de o pornire filantropica, va sari totusi in ajutor, demonstrand ca este un personaj pe care tovarasii sai se pot baza, desi se asteapta ca acestia sa-i fie vesnic recunoscatori. Asta nu-i va scuti insa pe nefericitii care ii solicita ajutorul de alte glume rautacioase si pacaleli, cu care Sawyer ii ataca mai mereu. Afemeiat si razbunator, Sawyer se aseamana lui Dionis, zeul vinului, al placerilor si al fertilitatii din mitologia greaca.

sawyer

John Locke - inainte de prabusirea avionului era un simplu muncitor, imobilizat intr-un scaun cu rotile, insa odata ajuns pe insula a devine un vanator abil si un mistic. Insula ii prieste, se simte in elementul sau in jungla misteroasa, pe cararile inguste si alunecoase, pe care le strabate din zori si pana seara, si incearca mereu sa-i faca si pe ceilalti sa vada legatura pe care o au cu noul lor habitat. Este tipul filozofului, dovada si numele pe care il poarta, este inteleptul insulei si cel care o cunoaste cel mai bine. Cand vreunul din personaje se afla in impas cel care ii sfatuieste este mereu Locke. Corespondentul sau in mitologia greaca ar fi Hermes.

john locke


Shannon Rutherford – instructoare de balet, fire sensibila, fragila si confuza in ceea ce priveste propria personalitate si misiune in viata, Shannon renaste pe insula ca o Afrodita a carei viata capata un sens numai dupa ce intalneste protectorul, care-i va ocroti frumusetea, pe Sayid. Este putin snoaba si se foloseste de altii, pretinzand ca nu se poate descurca singura, desi in adancul sufletului, asta este ceea ce isi doreste u ardoare: independenta.

shannon


Sayid Jarrah – este un Hefaistos updatat, mester mare in tot ceea ce inseamna electronice, explozibili, arme si tot felul de artificii tehnice. Este fost ofiter de comunicatii in garda republicana irakiana. Este descurcaret, intreprinzator , calculat, rational, cu foarte mult sange rece (nu se da in laturi nici de a-si tortura inamicii atunci cand situatia o cere – il supune pe Ben la un tratament demn de vechea Inchizitie), dar si cu o constiinta incarcata, ce il trimite intr-un exil auto-impus. Face echipa buna cu Jack si participa la aproape toate misiunile de pe insula.

sayid jahher


Hurley Reyes – este unul dintre cele mai indragite personaje de pe insula, un team-player deosebit preocupat de soarta fiecaruia. Ii considera pe toti prieteni. De multe ori, este printre cei care preiau initiativa, simte nevoia de a se face util, de a fi acceptat si astfel ia parte la multe dintre incursiunile naufragiatilor inima insulei. Nu-si exprima insa niciodata parerile in mod convingator, preferand sa-i lase pe cei cu autoritate sa ia decizii importante. Este un prieten, pe care orice se poate baza la nevoie, pentru ca sigur va sari in ajutor. Inainte de a se imbarca in avion, Hurley castigase la loterie, folosind o combinatie de numere pe care o gaseste mai apoi pe insula. Isi da repede seama ca numerele sunt blestemate, pentru ca toti cei din jurul sau sunt loviti de ghinion.

hurley reyes

V-am prezentat o parte din personajale serialului Lost, cu cel de-al doilea set de jucatori ai insulei vom reveni in curand. Daca credeti ca va identificati cu vreunul din ele, puteti comenta mai multe pe forum.acasa.ro aici.

Trailer Lost


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea