Filme

#_da-mai-departe-2000

In her shoes si povesti la pachet

Filme la pachet (In her shoes, Elizabethtown si Just like heaven) ambalate frumos, cu fundita rosie de sarbatoare si clinchet de clopotei s-au inghesuit pe marile ecrane inainte de Craciun, cu un singur scop: sa ne faca sa ne simtim mai bine in preajma sarbatorilor. Hai sa uitam pentru o clipa de greutati si resentimente si sa ne pierdem in comedioare tipic americane cu decupaje cliseizate! Cam asta scrie pe pachet.

In her shoes este o prima astfel de prezenta menita sa ne inmoaie inima in prejma sarbatorilor.
Doua surori : una, Maggie(Cameron Diaz), dislexica, provocatoare spre tampa, trendy si convinsa de calitatile ei fizice exceptionale, cealalta, Rose ( Toni Collette ) cerebrala, avocat, dedicata muncii, fara viata personala.
Apolinic si dionisiac ne sunt prezentate in paralel pe tot parcursul filmului, in timp ce camera coboara mereu pentru a ne prezenta niste pantofi . De ce pantofi? Pentru ca asta e tot ce au in comun cele doua surori. Masura de la pantofi.
Greu de stapanit, Maggie, exuberanta si fara mari idealuri, devine o pacoste pentru Rose, sora ei echilibrata, cu o cariera de succes . Cum era de asteptat, din motive pe care nu o sa le mentionez, se ajunge la lacrimi , certuri, despartiri…
Asistam treptat la refacerea unei povesti de familie si totodata la o schimbare radicala a lui Maggie atunci cand isi regaseste bunica ( Shirley MacLaine) intr-o comunitate de pensionari ghidusi care dau sclipirea filmului. Singura sclipire. In rest se stie … Sa nu va surprinda daca filmul se va termina cu o nunta!

In her shoes se incadreaza in categoria light insa pe parcurs avem parte si de ceva din gustul amar al dramei. Ne smulge un zambet si ne face sa oftam. Cam atat! Nu ne tortureaza cu probleme filosofice, nu ne face sa ne punem intrebari existentiale. Un film labartat atat cat e necesar, comod. Exact ceea ce trebuia acum, nu?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea