Filme

#_h2-2009 #halloween #michael myer #horror #sange #masacru

Halloween 2 - masacru cat cuprinde

Nu stiu ce a fost in capul meu cand am acceptat sa merg sa vad Halloween 2 . Cred ca pentru cateva momente am suferit fie o dedublare de personalitate, fie pur si simplu orice urma de rationament mi-a parasit creierul.

Cu ce se mananca Halloween 2

Cu mult sange. Da’ sange, taticule. Cred ca niciodata pana acum nu am vazut un film atat de sangeros. Poate nu m-am uitat eu la filmele potrivite sau poate sunt mai sensibila. Filmul asta, insa, clar este destinat doar publicului amator de filme horror , a caror actiune se rezuma doar la a casapi din prima si pana in ultima secunda .

Cei care au vazut (si le-a placut) primul film Halloween al lui Rob Zombie (slava domnului ca nu l-am vazut) se vor bucura sa constate ca aceasta a doua serie continua aventurile. Practic, filmul reia exact momentul in care s-a oprit in 2007. Si de data asta diabolicul Michael Myer (Tyler Mane) este pus pe fapte mari sau, mai bine spus, pe casapit mapamondul.

La cativa ani dupa ce Michael a ucis cu furie pe oricine i-a stat in cale in drumul spre sora lui, Laurie Strode (Scout Taylor Compton), aceasta incearca sa se impace cu trecutul. Inca terorizata de amintirea monstrului pe care se pare l-a ucis cu propriile maini, Laurie presimte ca ceva rau se va intampla in viata sa. Cosmarurile terifiante pe care le are, par atat de reale incat o aduc in pragul disperarii.

Nici macar psihologul la care merge nu ii poate scoate din minte trecutul si momentele de groaza prin care a trecut, iar dorul de parintii pe care i-a pierdut este tot mai acut.

Previziunile lui Laurie se adeveresc, iar Michael Myer isi face din nou aparitia in peisaj. De data asta cu alte planuri. El isi doreste o reuniune de familie pentru a rememora masacrul trecut. Pentru ca acest lucru sa fie infaptuit, a pregatit orori si mai mari. Astfel, dezlantuie un masacru greu de imaginat de o minte normala si orice fiinta, umana sau animala, care ii iese in cale este stearsa de pe fata pamantului. Nimeni nu il poate opri pe malacul de doi metri care sfasie orice.

De sa (nu) mergem la Holloween 2

In primul rand ce fel de minte este aceea care poate zamisli un asa film?! Cu siguranta nu cea a unui om intreg si normal din punct de vedere psihic. Acest gand nu mi-a dat pace pe toata durata filmului si m-a facut sa inteleg ca mintea umana poate nascoci cele mai terifiante orori. In niciun caz nu as vrea sa am de-a face cu cineva care vede sange pe pereti in fiecare secunda a vietii.

Revenind la film, daca esti un fan infocat al filmelor horror, atunci poate vei rezista timp de 100 de minute unui lung sir de omoruri, scene cu sange si iar sange. Daca esti, insa, unul mai cu nervii in pioneze si care se sperie si cand vede o musca zburand, atunci clar nu ai ce cauta la H2. Nu vei pierde oricum nimic, iar viata ta va continua nestigherita fara acest minus.

Desi povestea filmului este cat se poate de simpla, masacrul este colosal. Parca vrand sa substituie lipsa oricarui scenariu si a unui joc actoricesc aproape inexistent, filmul abunda in scene sangeroase. Daca este previzibil, Halloween 2 reuseste totusi sa te tina ca pe ace.

Punctele tari ale filmului (daca pot gasi asa ceva) au fost muzica si imaginea. Intr-adevar, Rob Zombie ne ofera in acest film un regal al imaginilor socante, duse la limita. Acompaniat de o muzica terifianta, regizorul reuseste foarte bine sa bage sperietii in orice privitor neavizat, asa ca mine.

Halloween 2 este un film la care nu ai ce cauta, daca nu ai inima tare si nervii de otel. Imaginile socante iti vor intoarce stomacul de dos sau, in cel mai bun caz, glicemia ta va atinge cota zero, asa cum mi s-a intamplat mie. Dupa film, am dat iama in standul de dulciuri si nu mi-am revenit pana nu am infulecat un baton de ciocolata, chit ca eram la dieta.

Urmareste trailerul filmului Halloween 2:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea