Filme

#_gran-torino-0 #primele ecouri #cronica #film #gran torino #drama #clint eastwood

Gran Torino - primele ecouri

Walt Kowalski (Clint Eastwood), un veteran al razboiului din Coreea, priveste cu ochi rauvoitori la lumea din jurul sau. Vaduv, batranul isi conduce de colo-colo automobilul sau Ford Gran Torino , vazand cum cartierul in care locuieste este tot mai afectat de bande de imigranti. Cand vecinul sau Tao (Bee Vang) incearca sa-i fure masina, batranul reactioneaza surprinzator si il ia sub aripa. Walt vrea sa-l invete pe acesta sa se poarte ca un barbat.

Primele reactii


Criticii spun ca drama Gran Torino, desi pare o lucrare minora in comparatie cu celelate filme ale lui Clint Eastwood, este o parabola induiosatoare, amuzanta si intriganta. Filmul va avea premiera in Romania pe 17 aprilie.

Pro

Los Angeles Times: Filmul este familiar pana intr-un anumit punct. Deodata, acel punct trece si incep sa apara intrebari mult mai serioase. Intrebari de responsabilitate, de razbunare sau de eficacitate (Kenneth Turan)

New Yorker: Gran Torino, pe care Clint Eastwood il regizeaza cu obisnuita lui energie, are o multime de scene violente, dar pare mai degraba a fi o comedie trista despre educare (New Yorker)

New York Post: Un film foarte comic si induiosator care isi livreaza mesajul de toleranta cu succes (Lou Lumenick)

Chicago Sun-Times: Eu cred ca Gran Torino este despre doua lucruri. Despre un om care isi descopera latura buna tocmai la batranete si despre americanii de rase diferite care devin din ce in ce mai deschisi unul fata de celalat (Roger Ebert)

USA Today: Chiar daca dorinta de mantuire a personajului principal de vede de la o posta, Gran Torino este un film in care Clint Eastwood a pus mult sulfet si care nu trebuie ratat (Claudia Puig)

New York Daily News: In fata camerelor de filmat, actorul si regizorul de 78 de ani pare ca poate darama pe oricine ii sta in cale (Elizabeth Weitzman)

Contra

Chicago Reader: Ca si Woody Allen, Clint Eastwood a ajuns in punctul in care filmele lui sunt mult mai bune fara el in cadru (J. R. Jones)

Detroit News: Filmul este putin subred in abordare si executie, iar finalul lasa de dorit (Tom Long)

Trailer Gran Torino

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea