Filme

#comorra #corleone #napoli #italia #mafia #film #cinema #gomorra #_gomorra-2008

Gomorra - Viata inseamna pentru care clan mafiot alegi sa mori

lux . De fapt, produce haine de calitate proasta care, insa, sunt copia fidela a unor vesminte de lux ale unor mari case de moda. Aceste haine ajung pe piata mondiala si sunt vandutgomorrae la preturi exorbitante de aproximativ 2000 de ori mai mari decat salariul pe care il primeste Pasquale.

Vietile oamenilor din Gomorra o iau razna in momentul in care sistemul nu mai are nevoie de ei. Care este solutia? Sa te faci util in alt fel sau sa pui mana pe prima arma pe care o gasesti.

Filmul regizat de Mateo Garrone este adaptat dupa cartea lui Roberto Saviano . Cel din urma prezinta in cartea sa numai date reale care pot fi probate. Mai mult, unii dintre actorii participanti la film au avut in mod real legaturi cu mafia din Napoli si, ulterior, au fost arestati.

Camorra - singura alegere

Cartea Gomorra a produs mare valva acum trei ani cand a fost lansata. De altfel, autorul ei a devenit persona non grata pentru clanurile mafiote, dar si pentru oamenii obisnuiti. Primii vor sa il omoare, cauza pentru care Roberto Saviano circula numai deghizat, in masini blindate si cu cinci garzi de corp . Locuitorii din Napoli il acuza pe scriitor ca a exagerat cu faptele prezentate in film si il renega la scena deschisa.

Poate mafia nu mai este atat de violenta ca in anii lui Corleone, acest lucru nu inseamna, insa, ca nu actioneaza neincetat. Din contra, mafia italiana a gasit numeroase maniere subtile prin care produce si spala bani. Iar acest lucru este demonstrat pas cu pas in Gomorra.

Iti recomand ca, inainte de a vedea filmul, sa dai un search rapid despre mafie. Numai in acest fel vei putea intelege in totalitate actiunea filmului. Altfel, vei avea impresia ca povestile personajelor sunt foarte greu de descifrat si s-ar putea sa te plictisesti pana la final.

Urmareste trailerul filmului Gomorra .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea