Filme

#_bunica-i-sefa-2007

Georgia Rule

Din prezentarea oficiala filmul suna cam asa: 3 femei diferite, 3 generatii diferite care reusesc sa isi depaseasca problemele si sa isi intaresca relatia.

Dupa 100 si ceva de minute de vizionare, ajung la concluzia ca am incercat sa vad povestea a 3 femei deloc diferite care incearca sa isi rezolve problemele pasandu-le de la una la alta. Intr-un final, ca in orice film hollywoodian cu Lindsay Lohan pe afis, avem si un happy end.

Pe scurt, Rachel, adolescentra rebela si mincinoasa este adusa cu forta de mama ei alcoolica , la bunica de la tara, pentru a fi vindecata si indrumata pe calea ce buna. Aici, poate datorita unei intorsaturi in scenariu, sau doar poate aerului curat si proaspat de la tara, Rachel ia decizia sa marturiseasca unui total strain unul dintre cele mai ascunse secrete ale sale. Acesta, la fel ca in orice orasel de tara unde fiecare se cunoaste cu fiecare, da vestea bunicii. La randul ei si respectand lantul, bunica isi anunta fiica care in doi timpi si trei miscari se intoarce in locul in care isi lasase fata pentru mantuire. Si de aici mai departe...filmul.

Nu stiu cine e cu adevrat de vina, scenarsitul sau regizorul, insa atat actorilor cat si actiunii ii lipseste consistenta. Avem intr-adevar o multime de intorsaturi de situatie si momente care sa ne faca confuzi si sa nu mai intelegem cine spune adevarul si catre ce se indreapta filmul. Insa nici unul nu are vreun sens logic in inlanutuirea de evenimente. Modul in care se trece de la un adevar la o minciuna,si viceversa, se face atat de abrut si fara vreo noima, incat am trait 3 sferturi de film intr-o confuzie deplina. Noroc cu finalul, care reuseste sa salveze situatia si sa dea un rationament logic firului de evenimente.

In ceea ce ii priveste pe actori, pe actrite mai exact, cred ca ar fi putut in unele situatii mult mai mult, insa atat scenariul intortocheat cat si mana regizorului debusolata au facut sa nu vedem chiar o Jane Fonda cu care ne obisnuisem sau o Felicty Hofman promitatioare. Iar Lohan joaca asa cum isi traieste recent viata: dependenta si aiurea.

Ca incheiere , va doresc o minima curiozitate , daca nu pentru a o revedea pe Lohan intr-unul dintre rolurile nu prea reusite, atunci macar pentru a incerca sa gasiti singuri logica si consistenta acolo unde eu poate nu am reusit pe deplin.

NOTA: 4/10



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea