Filme

#film #istorie #serial #fictiune #Game of Thrones

"Game of Thrones", fictiune inspirata de istorie. 4 asemanari flagrante intre serial si realitate!

Peisajul si taramul in care scriitorul si scenaristul George RR Martin a plasat actiunea din "Game of Thrones" certifica incadrarea in genul fantasy. Cu toate acestea, unele locatii si evenimente par inspirate direct din istoria Angliei din zorii mileniului trecut. Vezi cate asemanari flagrante exista intre scenariul serialul de succes si realitate!

1. Regele Edward I si Tywin Lannister

Regele englez Edward I Longshanks (1272-1307 - "Picioare lungi") seamana flagrant cu personajul Tywin Lannister. Jucatori politici inversunati si plini de cruzime, ambii se arata inconjurati de cavaleri insetati de sange. De altfel, Edward si-a castigat renumele de "zdrobitor al scotienilor", ordonandu-i lui Sir John Fitz Marmaduke sa foloseasca toata cruzimea necesara pentru a inabusi revolata lui William Wallace.

2. Cupluri gay istorice, mascate in serial

In film este prezentata relatia homosexuala dintre Renly Baratheon si ser Loras Tyrell, care isi gaseste un echivalent in atractia pentru barbati a fiului lui Edward I, viitorul rege Edward al II-lea. Acesta a intretinut o relatie indelungata cu iubitul sau, Gascon Piers Gaveston. Calugarii din aceea vreme l-au descris pe Edward al II-lea ca fiind "scufundat in viciul sexului interzis".

In cele din urma, lorzii englezi l-au decapitat pe Piers Gaveston si i-au trimis capul spre amintire regelui.

3. Regine pline de cruzime

Daca incestuoasa Cersei Lannister iti starneste o senzatie de dezgust, este bine ca nu ai cunoscut-o pe Regina Isabella de Franta. Sotie a lui Edward al II-lea, frantuzoaica de o frumusete rapitoare, poreclita si "Lupoaica", s-a plictisit repede de interesul aratat exclusiv partii masculine de catre sotul sau.

Isabella a fugit in Franta, de unde a revenit in fruntea unei armate cotropitoare, si-a detronat sotul homosexual si a instalat pe tronul Angliei unul din fiii sai, cel mai probabil un bastard, chiar daca purta numele de Edward al III-lea.

4. Cutremuratorul Zid

In film, constructia ridicata in nordul Westerosului este realizata din gheata si ii apara pe locuitori de invazia salbaticilor din Nord si a unor zombi albinosi. In Anglia exista atat celebrul zid al imparatului Hadrian, dar si cel ridicat de fiul sau adoptiv, Antoninus Pius. Cel mai probabil, cel din urma sta la baza inspiratiei lui George RR Martin, avand rolul de a-i apara pe englezi de invaziile triburilor de scoti.

Sursa foto: forbes.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea