Filme

#_g-force-2009 #3d #aventuri #2009 #film #comedie #g-force #cronica

G-Force: o echipa de hamsteri salveaza lumea, dar nu si filmul

De cand am vazut trailer-ul, mi-am dat seama ca G-Force nu este nici pe departe un film pe care sa-l introduci la categoria grea, ci mai degraba o pelicula de week-end, comica si aventuroasa, care aduce in plus fata de alte filme de gen doar formatul 3D.

Povestea acestei animatii marca Walt Disney, folosita adesea de cineastii de la Hollywood, are in centru niste animale de companie care se transforma intr-o trupa de James Bonzi patrupezi burdusiti bine de gadget-uri si giftuiti pana la saturatie de ideea eroismului specific american.

Produs de Jerry Bruckheimer si Hoyt Yeatman, G-Force: Salvatorii Planetei vorbeste despre cele mai recente evolutii ale unui program guvernamental derulat sub acoperire care urmareste dresarea diverselor animale in posturile de spioni. Astfel, inarmati cu cele mai performante dispozitive de spionaj, niste cobai ultra mega instruiti descopera ca salvarea lumii sta in ...labele lor.

3 porcusori de Guineea, o cartita cu nasul in forma de stea si o musca salveaza lumea

G ForceTrupa de porcusori de guineea care duc greul intregii misiuni este compusa din Darwin (vocea lui Sam Rockwell), liderul echipei, Blaster (vocea lui Tracy Morgan), si Juarez (Penelope Cruz). Lor li se alatura Mooch, o musca specialista in recunoastere, Speckles (vocea lui Nicolas Cage), o specie de cartita cu nasul in forma de stea si Hurley (vocea lui Jon Favreau), fratele durduliu cu probleme de flatulenta al lui Darwin.

Darwin este stereotipul clar al soldatului ambitios, plin de talente si curajos care doreste sa cucereasca indiferent de pretul platit. Blaster este expertul in arme, rebel, hotarat si cu o mare pasiune pentru tot ce inseamna extrem, in timp ce Juarez este profesionista sexy a artelor martiale care vine sa demostreze inca o data ca tot femela ajunge sa-i salveze pielea masculului imbatat de efectele recunoasterii.

Ghidata de dr. Ben Kendall (Zach Galifianakis), cel care le-a si instruit pe micutele rozatoare, echipa G-Force lupta impotriva lui Leonard Saber, un magnat in lumea electrocasnicelor, al carui plan diabolic consta evident in distrugerea lumii.

Electrocasnice desprinse din Transformers

G ForceNecuvantatoarele ne arata inca o data ca sunt mai destepte decat noi, bipezii sunt in continuare indoctrinati cu idei marginite, electrocasnicele se transforma intr-un soi de Transformers, deci vesnicul scenariul in care unui om mare si rau i s-a pus pata pe distrugerea lumii.

Sincer, nu pricep de ce in toate filmele fiecare „villan” d-asta isi propune sa extermine omenirea. De ce atata agitatie pana la urma? Treptat, treptat, oricum ne distrugem singuri. Mai bine si-ar propune sa NU distruga lumea, asta da o provocare.
 
Filmul are o serie de momente comice, dar nu pot spune ca sunt din cale afara de amuzante; efectele vizuale sunt intr-adevar foarte bine realizate, insa instrumentul 3D isi duce la bun sfarsit misiunea de a oferi un cocktail vizual cu adevarat viu abia spre sfarsit, de cand incepe cursa dintre cele 4 rozatoare si FBI. In acest moment, Jeep-urile negre si periculoase ale FBI-ului si-o iau intr-un mod umilitor de la bilutele hi-tech aerodinamice si cu multi cai putere pe care se deplaseaza porcusorii de Guineea.

Actori pusi in umbra de niste hamsteri animati

G ForceLaboratorul lui Ben Kendall este unul captivant, plin de gadget-uri cand futuriste cand retro parca lucrate la nimereala in garajul parintilor. Rapiditatea cu care se miscau camerele nu mi-a permis sa studiez toate acele jucarioare minuscule.

Despre jocul actorilor nu sunt prea multe de spus, pentru ca in cazul unei astfel de productii nimeni nu se asteapta sa rasara vreo prestatie de Oscar din bilutele porcusorilor de Guineea. Nici Zack Galifianakis, cel care l-a interpretat pe savantul usor corpolent si excentric care infiinteaza echipa de Salvatori ai Planetei, pe care l-ati vazut probabil si in comedia The Hangover, nu a impresionat, la fel cum nu a impresionat nici Bill Nighy, care a intrat in pielea personajului negativ.

Personajele animate insa au fost amuzante si haioase si ni s-a demostrat inca o data ca puterea tehnologiei si a PC-ului este una mai mult decat evidenta.

Cu un plot destul de alambicat, rasturnari de situatie usor previzibile, cateva replici haioase, efecte vizuale puternice si un format 3D, G-Force este un film care merita vazut intr-o duminica la o iesire in oras cu prietenii si o ocazie pentru parinti de a-si face copiii fericiti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea