Filme

#kristen bell #milla kunis #jason segel #comedie #judd apatow #_forgetting-sarah-marshall-2008

Forgetting Sarah Marshall - cum sa pui punct ca s-o iei de la capat

Tocmai ai trecut printr-o despartire de iubit/iubita si ti-e greu sa infrunti realitatea fara cel/cea care ti-a stat alaturi in multe momente fericite? Prietena ta ti- a dat papucii cand erai doar in costumul lui Adam si ti-a intors spatele in timp ce tu inca te smiorcaiai printre sughituri de adolescenta nevrotica? Simti ca fostul/fosta s-a transformat intr-un stalker fara voia ta si sta in calea fericirii tale? Asta pentru ca probabil asa e. Daca raspunsul la intrebarile de mai sus este afirmativ, atunci cu siguranta vei empatiza cu personajul principal al comediei Forgetting Sarah Marshall/Inselat de Sarah Marshall. Si chiar daca raspunsul e nu, tot vei rade pe seama aventurilor unui “fost” nefericit.

Producatorul Judd Apatow este noua mina de aur a Hollywoodului, comediile pe care isi pune numele fiind adevarate hituri de box-office. Daca ati vazut 40 Year Old Virgin, Knocked Up sau Superbad, atunci va veti indragosti de Sarah Marshall! Sceptica in ceea ce priveste comediile romantice de orice fel si total neinformata despre filmul lui Nicholas Stoller, m-am dus la cinema convinsa ca-mi voi fi pierdut doua ore din viata pe un alt film despre make-ups& break-ups la americani, insa tot ce pot spune este ca m-am inselat… in parte.

Bye bye si Mahalo

Peter Bretter (Jason Segel, care semneaza si scenariul), un compozitor obscur al unui serial de succes este parasit de mult mai faimoasa lui iubita, Sarah Marshall (Kristen Bell) dupa o relatie de cinci ani. Cand te prinde o asemenea veste gol pusca in fata unei iubite impasibile, nu-ti prea raman multe optiuni: fie accepti realitatea cu demnitate si te resemnezi, fie te pui pe plans si fugi apoi cat mai departe de locul “faptei”. Cam asta face si Peter, care pentru a scapa de amintirile chinuitoare cu fosta si cedand in fata insistentei fratelui sau vitreg, pleaca in vacanta in Hawaii.

Ajuns in insula insa, mister, fum si groaza (ca sa citez o prietena), fosta e si ea acolo cu noua sa achizitie, Aldous Snow (Russell Brand), un rocker “pe val”, slinos, libidinos, metafizic de filozof si demential de amuzant cand isi impartaseste lectiile de viata. Vizibil chinuit de prezenta vedetei Sarah Marshall cu noul ei iubit, Peter starneste simpatia mai multor angajati ai hotelului, printre care si a receptionerei Rachel Jansen (Mila Kunis).

Usor, usor, aventurile hawaiene (surf, petreceri pe plaja) il prind pe Peter si depresia ii trece cu ajutorul frumoasei Rachel, dar cand Sarah este parasita de starul rock amator de turnee si distractii, se intoarce la fostul pentru consolare si pentru a-l asigura ca el este cu siguranta The One pentru ea. Planul blondinei este dat peste cap, dar, ca in orice poveste cu happy end, Peter ramane, in cele din urma…cu una din ele. Mergeti la film ca sa aflati cu cine!

Aceeasi comedie si ceva in plus

Jocul actorilor, ca si filmul de altfel, nu are nimic spectaculos, dar nici nu este superficial. Kristen Bell reuseste sa-si intre bine in rolul de vedeta, atat de bine, incat uneori chiar enerveaza. Jason Segel trezeste simpatii pentru sinceritatea cu care ii da viata ratatului Peter, Mila Kunis face pe pustoaica nabadaioasa si ii iese foarte bine, iar Russell Brand starneste hohote de ras de la prima aparitie. De altfel, buna parte din replicile cu adevarat amuzante din film ii apartin si cu siguranta nu ar fi sunat mai bine si nu ar fi avut acelasi impact daca ar fi fost rostite de altcineva.

Forgetting Sarah Marshall poate parea un pic cam lung si sunt destule scene la care regizorul putea renunta fara sa afecteze cu nimic integritatea scenariului, dar ritmul filmului este constant si nu veti avea timp sa cascati de plictiseala. Este previzibil ca orice comedie, dar nu cred ca intentia regizorului era sa surprinda publicul in vreun fel.

Este totusi un film placut, amuzant, cu destule scene de nuditate masculina pe care nu te astepti sa le vezi intr-o comedie realizata in dulcele stil puritan al Hollywoodului, dar si secvente la fel de indraznete, precum cea in care Aldous Snow il invata pe un sot proaspat casatorit cativa pasi pentru satisfacerea tinerei nevaste. Nimic ciudat pana aici, dar daca in ecuatie intra niste piese de sah gigant, atunci rasul este garantat.

Forgetting Sarah Marshall puncteaza si mici ironii la adresa superficialitatii si vulgaritatii vedetelor si la maniera lejera de a-si “spala rufele” in public, spre isteria generala a mass-media. Este o comedie despre cum e sa fii parasit de iubita si totusi sa te porti ca un barbat, asa cum spune si tagline-ul. Noi vi-l recomandam, mai ales daca sunteti in cautarea unei comedii un pic altfel.

NOTA 7/10


Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea