Filme

#bucuresti #florin piersic #stea #walk of fame

Florin Piersic va primi o stea pe Walk of Fame-ul romanesc

Indragitul actor roman Florin Piersic va primi luni, 31 ianuarie, prima stea pe Walk of Fame , un spatiu dedicat "valorilor artistice ale teatrului si filmului romanesc", care va fi inaugurat in Piata Timpului din Bucuresti.

“Arta actorului nu inseamna imitarea vietii, ci expresia ei, iar teatrul este cea mai vie expresie artistica pe care omul o poate realiza. Actorul este, a fost, si va fi legatura intre lumea palpabila si cea a ludicului, a imaginarului, el este mesagerul visurilor si al gandurilor noastre; actorul face posibila intalnirea neincetata a oamenilor cu jocul. Pentru toate acestea aducem o reverenta daruirii actorului pentru publicul sau (...)", a declarat George Ivascu, directorul general al Teatrului Metropolis.

Proiectul din Piata Timpului din Capitala se doreste  a fi o replica autohtona a faimosului buleward Walk of Fame din Los Angeles.

Florin Piersic s-a nascut pe 27 ianuarie 1936, in Cluj. Este unul dintre cei mai importanti actori ai teatrului si filmului romanesc.  Piersic a jucat in filme precum Neamul Soimarestilor,Haiducii lui Saptecai, Zestrea Domnitei Ralu, De-as fi Harap Alb. Cel mai important rol interpretat de Florin Piersic ramane insa cel al lui margelatu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea