Filme

#premiu #film romanesc #periferic #viena

Filmul romanesc "Periferic" a primit premiul FIPRESCI la Viena

Lungmetrajul “ Periferic ”, debutul regizorului Bogdan George Apetri, a primit premiul Federatiei Internationale a Criticilor de Film (FIPRESCI) in cadrul Festivalului International de Film de la Viena (21 octombrie - 3 noiembrie).

Distributia lungmetrajului ii reuneste pe Ana Ularu , Mimi Branescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora si Timotei Duma. Ana Ularu a primit Premiul FIPRESCI pentru “Periferic”, pe scena de la Viena, in numele intregii echipe.

"Filmul transforma povestea unei comunitati intr-o poveste universala despre lupta pentru supravietuire", spune motivatia juriului Vienalei. “In centrul sau se afla o femeie tenace, interpretata excelent de carismatica actrita principala“, Ana Ularu. Din juriu au facut parte anul acesta Peter Keough (SUA), Anjelika Arthyuk (Rusia), Roman Scheiber (Austria) si Müge Tüfenk (Turcia).

Scenariul lungmetrajului scris de Bogdan George Apetri si Tudor Voican porneste de la o povestire scrisa de Cristian Mungiu si Ioana Uricaru . “Periferic” este povestea Matildei, in interpretarea Anei Ularu. Eliberata din inchisoare pentru 24 ore, Matilda planuieste sa fuga din tara si sa inceapa o viata noua. Pana la sfarsitul zilei, ea trebuie sa se confrunte cu un trecut dureros – familia care a respins-o, fostul ei iubit si, mai ales, copilul lasat in urma. Lupta pentru o viata mai buna ii aminteste ca libertatea poate atarna doar de o alegere.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea