Filme

#filme #cristian mungiu #cannes 2012 #regizorul cristian mungiu #dupa dealuri

Filmul lui Mungiu, selectionat la Cannes

Cristian Mungiu va fi din nou in lumina reflectoarelor dupa ce filmul sau "Dupa Dealuri/Beyond the Hills" a fost selectionat la Cannes pentru evenimentul din 2012.

Regizorul Cristian Mungiu a fost laureat al premiului Palme d'Or in 2007 si a fost inclus in competitia oficiala a editiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes.

Productia "Dupa Dealuri/Beyond the Hills" este scrisa si regizata de Cristian Mungiu. Acesta a declarat ca filmul este inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu-Bran.

Filmul are la baza povestea a doua fete care au crescut impreuna intr-un orfelinat, dar care pe masura ce trece timpul o iau pe cai diferite si se reintalnesc abia dupa cativa ani. Alina pleaca in Germania, insa decide sa se intoarca pentru a o lua cu ea pe prietena ei cea mai buna, Voichita.

foto : mobrafilms.ro

Pe de cealalta parte insa, Voichita devine foarte credincioasa si traieste in manastire, alaturi de maicutele pe care le considera ca fiind familia pe care nu a avut-o niciodata.

Pentru ca Voichita nu vrea sa isi paraseasca noua familie, Alina face tot ce ii sta in putere pentru a o convinge pe prietena ei sa paraseasca Romania impreuna. In plus, Alina nu intelege de unde provine acest atasament fata de Dumnezeu pe care il are prietena sa.

Pentru ca este tot mai determinata sa recastige afectiunea Voichitei, Alina il provoaca pe preot, insa ajunge la spital, iar capetele bisericesti incep sa creada ca fata este posedata. In incercarea de a face o exorcizare, preotul isi dau seama ca lucrurile nu stau deloc asa cum credeau ei.



Foto:adevarul.ro

Filmarile s-au desfasurat in iarna, in Bucuresti si Campina si filmul este produs de Mobra Film si coprodus de Why not Productions (Franta).

Din distributie fac parte actori precum Valeriu Andriuta (staretul manastirii), Cosmina Stratan (Voichita) si Cristina Flutur (Alina).

Dincolo de dealuri a castigat 1.188.000 RON la sesiunea din septembrie 2011 a concursului organizat de CNC.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea