Filme

# the hobbit: an unexpected journey # incasari record #hobbitul #Hobbitul: O calatorie neasteptata

Filmul "Hobbitul: O calatorie neasteptata" a intrat in istoria filmelor cu cele mai mari incasari

Filmul "Hobbitul: O calatorie neasteptata" a creat o adevarat isterie in lumea intreaga. Pelicula regizata de Peter Jackson a depasit pragul incasarilor de 1 miliard de dolari weekendul trecut.

"Hobbitul: O calatorie neasteptata" devine astfel cel de-al 15-lea lungmetraj din istoria filmului care depaseste 1 miliard de dolari incasari.

La acest succes au contribuit foarte mult si proiectiile din China, care au adus incasari de 37,7 milioane de dolari in doar 10 zile, insa cele mai mari venituri au venit insa din Statele Unite - 301,1 milioane de dolari. Pe plan international, "Hobbitul" a strans 700 de milioane de dolari.


Al doilea mare succes al lui Peter Jackson

Aceasta performanta reliefeaza inca o data talentul regizor Peter Jackson, "Hobbitul: O calatorie neasteptata" fiind al doilea film al acestuia care reuseste sa ajunga la astfel de incasari, dupa "Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui", care a generat venituri de 1,12 miliarde de dolari in 2003.

Pelicula a avut incasari uriase chiar si in Germania (90 de milioane de dolari), Marea Britanie (84,3 milioane de dolari), Franta (44,9 milioane de dolari), Australia (44,3 milioane de dolari) si Rusia (43,8 milioane de dolari).

Inspiratia lui Jackson a pornit de la romancierul britanic J.R.R. Tolkien, care a publicat volumul "The Hobbit" in 1937, dezvoltand apoi aventurile din acest volum in romanul "Stapanul inelelor", publicat in 1954.

"Hobbitul: O calatorie neasteptata" spune o poveste care se petrece in Pamantul de Mijloc, cu 60 de ani inainte de actiunea din pelicula "Stapanul Inelelor", pe care regizorul Peter Jackson si echipa sa de producţie au adus-o pe marile ecrane in trilogia blockbuster ce a culminat cu "Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui", premiat cu trei Oscaruri.

Peter Jakson pregateste, de asemenea, inca doua filme din seria "Hobbitul". Cel de-al doilea, intitulat, "The Hobbit: The Desolation of Smaug", va ajunge in cinematografe pe 13 decembrie 2013, iar cel de-al treilea, "The Hobbit: There and Back Again", va fi lansat pe 17 decembrie 2014.

In topul cu cele mai mari incasari din istoria filmului, primele doua locuri sunt ocupate de
sunt ocupate de pelicule "Avatar", cu 2,7 miliarde de dolari, si "Titanic", cu 2,1 miliarde de dolari, ambele regizate de canadianul James Cameron. Pe podium se afla si ultimul film din seria "Harry Potter", cu 1,328 de miliarde de dolari.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea