Filme

#proiectii #filme #festivalul de la cannes #bucuresti

Filmele de la Cannes, proiectate si la Bucuresti

Peliculele premiate cu cele mai importante distinctii la editia din acest an a prestigiosului festival de la Cannes vor putea fi vizionate in premiera absoluta la Bucuresti, in cadrul primei editii a evenimentului “Les Films de Cannes a Bucarest”.

In perioada 15 - 21 octombrie, la cinema Studio din Capitala vor fi proiectate mai multe pelicule selectionate in competitia de la Cannes.

Selectia a fost realizata chiar de Thierry Fremaux, delegatul general al festivalului de la Cannes, care va fi prezent la eveniment. Thierry Fremaux va sustine si un masterclass pentru studentii facultatilor de film din Bucuresti. Despre filmele lor vor vorbi si invitatii speciali ai festivalului, regizorii Gaspar Noe (Enter the Void), Kornel Mundruczo (Tender Son. The Frankenstein Project), Sergei Loznitsa (My Joy). La sfarsitul proiectiilor, publicul le va putea pune intrebari regizorilor, in sesiuni de intrebari si raspunsuri.

Proiectie-eveniment

Manifestarea se va deschide vineri, 15 octombrie, cu o proiectie-eveniment: premiera nationala a peliculei care a castigat Palme d’Or anul acesta, “Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives”, in regia thailandezului Apichatpong Weerasethakul, unul dintre cei mai apreciati cineasti asiatici ai momentului. Filmul preferat al lui Tim Burton, presedintele juriului din acest an, este povestea unui om care, in apropierea mortii, isi revede vietile anterioare, ghidat de fantoma sotiei sale.

Les Films de Cannes a Bucarest aduce pe ecranele romanesti si drama care si-a adjudecat Marele Premiu la Cannes, “Des Hommes et des Dieux”, in regia lui Xavier Beauvois. Propunerea Frantei la Oscarul pentru cel mai bun film strain, pelicula inspirata dintr-un fapt real – asasinarea a opt calugari francezi in Algeria – va avea parte de o proiectie de gala la Opera Nationala din Bucuresti luni, 18 octombrie.

Programul evenimentului este completat de filmul care a luat premiul pentru regie la Cannes, " Tournee ", regizat de actorul Mathieu Amalric .

Pe langa titlurile straine , Les Films de Cannes a Bucarest pregateste un program-surpriza cu filme romanesti care au ajuns, de-a lungul timpului, pe ecranele celebrului festival.

Programul complet al proiectiilor va putea fi consultat incepand cu 11 octombrie pe site-ul manifestarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea