Filme

#box office #incasari filme # incasari record #despicable me 2 #filme de succes #omul de otel

Filmele cu cele mai mari incasari in prima parte din 2013

In 2013, cifrele arata ca publicul a cheltuit mai mult de 6.4 miliarde de dolari pentru a putea vedea productiile de box-office. Site-ul fool.com a publicat topul primelor 10 filme la jumatatea anului din punct de vedere al incasarilor. Iata-le pe primele 5 dintre ele!

1. "Iron Man 3"


"Iron Man 3" este regizat de Shane Black si continua aventurile din filme ca "Avengers" sau precedentele serii "Iron Man". Faptul ca Robert Downey Jr il interpreteaza atat de bine pe Tony Stark a facut din acest SF un adevarat hit cu incasari de peste 400 de milioane de dolari in SUA si de peste 1.2 miliarde de dolari la nivel mondial, in timp ce productia peliculei a costat 200 de milioane de dolari.

2. "Fast&Furious 6"


Pe locul al doilea se situeaza "Fast&Furious 6", insa incasarile nu se apropie de cele ale lui "Iron Man 3". Continuarea francizei cu masini de curse a adus incasari de 713 milioane de dolari la nivel mondial, iar investitia a fost de 160 de milioane. Filmarile au avut loc in mai multe locatii, printre care si in Rusia.

3. "Man of Steel"


Noul Superman s-a clasat pe locul al treilea din punct de vedere al incasarilor cu aproape 636 de milioane de dolari, dintre care 286 de milioane provenite numai din cinematografele americane. Henry Cavill este cel care i-a dat viata Omului de Otel si a facut-o chiar foarte bine, insa succesul filmului a fost asigurat si de Russell Crowe, Michael Shannon, Diane Lane, Kevin Costner sau Laurence Fishburne, toate supervedete care apar pe generic.

4. "Despicable Me 2"


O alta continuare de succes este si filmul de animatie "Despicable Me 2". Noile aventuri ale lui Gru (a carei voce este cea a actorului Steve Carrell) au fost deosebit de bine primite de public. Dovada stau cifrele: 596 de milioane de dolari incasari la nivel mondial, din care aproape 288 de milioane numai in SUA.

5. "The Croods"


Un alt desen animat completeaza locul 5 in clasament. Este vorba despre o creatie a DreamWorks si se lauda cu incasari de aproape 583 de milioane de dolari. Cu un buget de 135 de milioane de dolari, "The Croods" a adunat vocile unor actori celebri cum sunt Nicolas Cage, Emma Stone si Ryan Reynolds.




Sursa foto: iliketowastemytime.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea