Filme

#filme romanesti #festivalul de film #crulic-drumul spre dincolo #festivalul de film de la istanbul #crulic #din dragoste cu cele mai bune intentii

Filme romanesti, la Festivalul de Film de la Istanbul

Filmele romanesti "Crulic- Drmul spre dincolo" si " Din dragoste cu cele mai bune intentii " au fost selectionate pentru a face parte din programul Festivalului International de la Istanbul, care se desfasoara intre 31 martie si 15 aprilie. Informatiile au fost dezvaluite pe site-ul oficial al evenimentului.

Documentarul animat "Crulic- Drumul spre dincolo" va fi proiectat in sectiunea "Human Rights in Cinema Competition". Pelicula prezinta povestea reala a romanului Claudiu Crulic, care a fost arestat in Polonia pentru un presupus furt si a fost tinut in inchisoare, in ciuda probelor care aratau ca nici macar nu se afla in localitate in momentul jafului.

"Din dragoste cu cele mai bune intentii", regizat de Adrian Sitaru va fi proiectat in sectiunea "Young Masters". Filmul spune povestea lui Alex, un personaj nevrotic, a carui viata iese de pe fagasul normal dupa ce mama sa sufera un accident cerebral.

Regizorul roman Corneliu Porumboiu face parte din juriul Festivalului International de Film de la Istanbul, care va fi prezidat de regizorul turc Nuri Bilge Ceylan .

Sursa foto: 4botosani.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea