Filme

#filme #filme 2012 #filme reusite 2012 #Smashed #The Deep Blue Sea #Bernie

Filme reusite pe care le-ai ratat in 2012

Au fost apreciate la festivalurile de film din lumea intreaga, iar o parte dintre ele au si rulat in cinematografe. Si totusi, o serie de filme excelente, lansate in 2012, nu au beneficiat de suficient de multa promovare pentru a starni interesul publicului larg. Daca insa esti amator de filme indie, nu ar trebui sa ratezi urmatoarele pelicule reusite pe care cel mai probabil nu le-ai vazut anul trecut!


1. Bernie

O comedie neagra semnata de Richard Linklater, "Bernie" se bucura de un joc actoriesc exceptional din partea lui Jack Black, actorul care in ultimii ani dezamagise in roluri deloc consistente. Filmul spune povestea unui antreprenor simpatic de pompe funebre (Black) care se imprieteneste cu o vaduva foarte bogata (Shirley MacLaine) pe care o ucide din greseala, moment in care viata lui se complica teribil de mult.

Filmul este o reusita atat multumita actorilor din rolurile principale, cat si datorita impresiei de veridicitate pe care o lasa - de altfel, pelicula este inspirata dupa un caz real.


2. The Deep Blue Sea

Un alt film care a fost ignorat pe nedrept in 2012 este "The Deep Blue Sea", cu Rachel Weisz si Tom Hiddleston in rolurile principale. Drama semnata de Terence Davies spune povestea sfasietoare a aventurii dintre sotia unui judecator britanic (Weisz) si un pilot american (Hiddleston). Filmul impresioneaza prin intensitatea emotiilor transmise, fara ca dialogul sa fie o parte componenta importanta a povestii de iubire neimpartasite transpuse pe pelicula.


3. Smashed

O comedie cu accente dramatice, "Smashed" este un alt film "must see" lansat in 2012. Pelicula se centreaza in jurul personajului interpretat de Mary Elizabeth Winstead, o femeie alcoolica, in incercarea ei de a iesi din cercul vicios al relatiei sale bolnavicioase cu sotul sau (Aaron Paul), la randul sau alcoolic, si de a renunta definitiv la bautura.

Pelicula este incredibil de amuzanta, in pofida subiectului serios abordat, insa puncteaza cu maiestrie si cateva momente dramatice superbe.



Alte filme ignorate pe nedrept in 2012 sunt si "5 Broken Cameras", "Casa de mi Padre", "Cloud Atlas", "The Imposter", "The Intouchables", "Rust and Bone", "Save the Date".

Sursa foto: daily.greencine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea