Filme

#django unchained #filme noi #cinematograf #filme #Hyde Park on Hudson

Ce filme noi poti urmari in acest weekend la cinema (18-20 ianuarie)

Spectatorii romani au parte in acest parte in acest weekend de doua filme nou-noute, unul dintre ele fiind nominalizat la cinci categorii in cadrul galei Oscar din 24 februarie. Cea de-a doua premiera aduce in centrul atentiei intalnirea dintre doua figuri importante ale secolului trecut: presedintele american Franklin Roosevelt si regele George al VI-lea al Marii Britanii.


Django Unchained

Regia: Quentin Tarantino
Distributie: Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson

Dupa o pauza de trei ani, cineastul Quentin Tarantino revine pe marile ecrane cu un nou proiect ambitios care cu siguranta va fi bine primit de spectatorii romani. Este vorba despre "Django Unchained", un remake dupa un western spaghetti aparut in anii '60. Filmul, care ruleaza de la sfarsitul anului trecut in Statele Unite, a reusit sa stranga pana in acest moment incasari de peste 128 de milioane de dolari, potrivit estimarilor publicate de boxofficemojo.com.

Decorul povestii lui Tarantino este America secolului al XIX-lea, in perioada in care sclavia nu fusese inca abolita. Django este un sclav negru care, printr-un concurs de imprejurari, ajunge sa fie eliberat de King Schulz, un dentist reconvertit in vanator de recompense.

Cei doi fac echipa, Django (Jamie Foxx) oferindu-i lui Schulz un mare ajutor in capturarea si lichidarea unor nelegiuiti. Urmatorul pas este elaborarea unui plan de eliberare a Brunhildei, sotia negrului, care este tinuta captiva de proprietarul de plantatie Calvin Candie (Leonardo DiCaprio).

Noul film al lui Quentin Tarantino a primit cinci nominalizari Oscar, cea mai importanta fiind la categoria "Best Motion Picture of the Year".


Hyde Park on Hudson

Regia: Roger Michell
Distributie: Bill Murray, Laura Linney, Olivia Williams

"Hyde Park on Hudson" este o comedie care are ca punct de vedere un fapt real: prima vizita oficiala a unui monarh britanic in SUA. Vorbim despre vizita pe care regele George al VI-lea al Marii Britanii i-a facut-o presedintelui american Franklin Roosevelt in 1939. Scopul initial a fost cererea de ajutor american impotriva invaziei naziste, insa acesta este eclipsat de problemele pe care Roosevelt le are cu sotia, mama si amanta sa.

Sursa foto: aceshowbiz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea