Filme

#filme #festival film #Minunea de la Berna #RIFF

Filme mari cu buget redus, din 30 octombrie, in cadrul "Romania International Film Festival"

Luni, 30 octombrie, incepe de-a noua editie a Romania International Film Festival, sub sloganul "Festival de film cu buget mic si filme mari". Potrivit comunicatului de presa emis de organizatori, evenimentul din acest an este dedicat prieteniei, sperantei si fair-play-ului.

Ce este Romania International Film Festival?

Organizat prima oara in anul 2005, Ro-IFF este unicul festival de film cu o sectiune competionala dedicata femeilor-regizor si singurul care promoveaza producatori de filme est-europeni, in special din zona Marii Negre (Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Armenia, Bulgaria, Turcia, Romania, Grecia etc.)

Desi este organizat de Fundatia Artis, festivalul este posibil datorita parteneriatului cu Centrul National al Cinematografiei si Arhivei Nationale de Filme (Cinemateca Romana) si se afla sub inaltul patronaj al presedintelui Romaniei.

In 2013, Ro-IFF a ajuns la cea de-a 9-a editie si, in ciuda bugetului extrem de redus din acest an, organizatorii promit productii cinematografice de prima clasa, foarte bune. De altfel, bugetul foarte mic a fost si cel care i-a inspirat sa puna editia de anul acesta sub auspiciul unui slogan mai mult decat incitant - "Festival de film cu buget mic si filme mari".

Ro-IFF se desfasoara in perioada 30 septembrie- 6 octombrie, iar valorile prieteniei, sperantei si fari-play-ului, in jurul carora se contureaza evenimentul din acest an, sunt inspirate din principalul film prezentat in cadrul festivalului - "Minunea de la Berna".

"Minunea de la Berna" - perla cinematografica a Romania International Film Festival 2013

Ro-IFF debuteaza luni, 30 octombrie, de la ora 20:00, cu filmul "Minunea de la Berna", in Sala Union (Paul Calinescu) a Cinematecii Romane, unde vor fi proiectate, de altfel, toate filmele din programul festivalului.

"Minunea de la Berna" este o productie cinematografica de succes, din anul 2003, sub regia bine-cunoscutului cineast german Sonke Wortmann. Filmul are in prim-plan Campionatul Mondial de Fotbal de la Berna, din 1954, cand nationala Germaniei a castigat in fata favoritei de atunci, Ungaria.

Povestea filmului se contureaza insa si in jurul unui tablou zguduitor de familie, in care un baietel de 11 ani reaprinde dorinta de a trai in tatal sau, distrus de anii razboiului sovietic.

Mai multe detalii despre programul Ro-IFF sunt disponibile si vor fi actualizate constant pe site-ul ro-iff.ro.


Sursa foto: Bueninstalador.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea