Filme

#filme #morgan freeman #filme celebre #filme morgan freeman

Filme de succes cu Morgan Freeman

Actor si producator, Morgan Freeman a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar din filmul "Million Dollar Baby", dar si nenumarate nominalizari pentru filme precum Shawshank Redemption sau Unforgiven.

1. Shawshank Redemption

Filmul a fost regizat de Frank Darabont si lansat pe 23 septembrie 1994. Productia a avut incasari de 2 milioane dolari in weekendul de deschidere si inca 30 de milioane ulterior. Costurile totale pentru film au fost de 25 de milioane de dolari.

Filmul il aduce in prim plan pe Andrew Dufrasne, un tanar bancher acuzat pe nedrept de faptul ca si-a ucis sotia. Ajuns in inchisoare, Andy se imprieteneste cu Red (Morgan Freeman), care isi da seama de faptul ca bancherul nu este doar foarte inteligent, ci si special.

2. Glory

Cu un buget de productie de 18 milioane, filmul Glory a avut incasari de aproximativ 30 de milioane de dolari in perioada in care a rulat in cinematografele din intreaga lume.

Glory este un film care prezinta o mica parte din istoria Razboiului Civil din America si dezvaluie detalii despre o companie de soldati afro-americani (in mare parte sclavi evadati) care trebuie sa formeze drumul spre lupta pentru soldatii albi. Glory este o capodopera cinematografica despre prejucati si despre depasirea tuturor obstacolelor in cele mai dificile momente.

3. Unforgiven

Atunci cand dreptatea este facuta de un om care isi vede doar propriile interese, este nevoie de un erou adevarat. Unforgiven dezvaluie actiunea din orasul Big Whiskey, acolo unde legea este facuta sau trecuta cu vederea de catre serif. Atunci cand o prostituata este mutilata de doi cowboy, iar acestia nu sunt pedepsiti, oamenii din oras cer ajutorul unui pistolar care accepta o ultima ofera de munca, pentru o suma generoasa, dar mai ales pentru a se face dreptate.

4. Million Dollar Baby

Cu incasari de 217 milioane de dolari la nivel mondial, Million Dollar Baby este filmul care i-a adus lui Morgan Freeman un premiu Oscar.

Alaturi de Clint Eastwood si Hilary Swank, Morgan Freeman reuseste sa aduca pe marile ecrane unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor, un film despre determinare, putere, dragoste si box profesionist.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea