Filme

# festivalul filmului evreiesc bucuresti #premiile cesar #film laureat #gainsbourg: vie heroique

Film laureat la Cesar - "Gainsbourg: vie heroique", in premiera la Bucuresti

Vineri, 24 iunie, Festivalul Filmului Evreiesc Bucuresti (20-26 iunie) rezerva publicului bucurestean intalnirea cu filmul laureat la gala Premiilor Cesar din anul acesta, “ Gainsbourg: vie heroique ” ( Cinema Studio , ora 20.00) precum si alte pelicule proiectate in premiera in Romania.

Astfel, “Romeo & Juliet in Yiddish” ruleaza la Cinema Studio, de la ora 18, “Ida's Dance Club”, de la ora 22.000, la Green Hours, iar Song of The Lodz Ghetto, la Muzeul Taranului Roman, de la ora 22.30.

Amintind de momente inedite din “ La Vie en Rose ” si “Amelie”, filmul “Gainsbourg : vie heroique” al renumitului artist de benzi desenate Joann Sfar este o reprezentare originala a vietii celebrului Serge Gainsbourg, pe numele sau adevarat Lucien Ginsburg, cantaret si compozitor de origine mozaica, nascut din parinti rusi-evrei.

Il vedem pe Serge in copilarie la Paris in timpul dominatiei naziste, la inceputurile carierei de muzician de jazz, iar mai apoi ca superstar al muzicii pop. Mereu cu tigara in coltul gurii, anturat de femei frumoase (Juliette Greco, Brigitte Bardot si Jane Birkin ), de care l-au legat multiple aventuri amoroase, Gainsbourg ramane una dintre personalitatile excentrice ale lumii artistice pariziene din a doua jumatate a secolului trecut.

Spiritualitatea si abordarea suprarealista a filmului, dar si coloana sonora care include multe dintre binecunoscutele cantece ale artistului, fac din acest film o calatorie in timp de neratat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea