Filme

#filme #festival film #film politic #festival filmul politic

Festivalului International al Filmului Politic la Bucuresti

In perioada 15 - 21 iunie va avea loc Festivalul International al Filmului Politic, Cinepolitica. Acesta este singurul eveniment de acest fel din Romania si se va desfasura la Cinema Studio.

Cinepolitica este un eveniment organizat sub deviza "Singura noastra politica este cea a cinematografului!" si sub patronajul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" (UNATC) din Bucuresti, al Universitatii Nationale de Arte (UNArte), Universitatii Bucureati, Scolii Nationale de Studii Politice Si Administrative (SNSPA) si York University Toronto, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

In cadrul Festivalului International al Filmului Politic se vor reuni 12 lungmetraje politice recente din intreaga lume (atat fictiune, cat si documentare). Acestea concureaza pentru doua mari premii: trofeul Cinepolitica si premiul special Cinepolitica. Tot in cadrul evenimentului va fi si o sectiune necompetitiva, destinata unor productii faimoase, prezentate si premiate deja in numeroase festivaluri din intreaga lume.

Dincolo de cele 12 lungmetraje si de cele doua sectiuni, Cinepolitica va organiza o serie de programe speciale, dar si dezbateri, masterclass-uri si ateliere tematice.

Cinepolitica este un eveniment care are scop educational si cultural. Acesta isi propune sa arate publicului mecanismele politice prin intermediul cinematografiei. In plus, festivalul incearca sa genereze dezbateri si discutii referitoare la politica, dar in acelasi timp sa promoveze cineasti politici de pe toate continentele.

Organizatorii festivalului vor sa aduca in atentia publicului si tendintele cinematografiei la nivel mondial.

Evenimentul este organizat in special pentru publicul pasionat de arta si cinematografie, indiferent de tematica si genurile preferate in materie de filme. De asemenea, cei interesati de istorie si politica fac si ei parte din targetul organizatorilor Festivalului International al Filmului Politic.

Asadar, toti cei care sunt pasionati de politica, de cinamatografie, toti cei care isi doresc sa afle ultimele tendinte din cinamatografe si sa dezbata sau sa asiste la discutii tematice sunt asteptati la Ciname Studio in perioada 15 - 21 iunie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea