Filme

#tiff #filme #festival film #festivalul international de film transilvania #10 pentru film

Festivalul International de Film Transilvania lanseaza programul "10 pentru Film"

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) lanseaza un proiect nou in Romania, intitulat "10 pentru Film". Acesta este menit sa promoveze figurile noi din peisajul cinematografic romanesc.

Astfel, 10 actori care s-au remarcat in teatrele din tara, dar care nu au avut sansa afirmarii in filmul romanesc, vor fi prezentati profesionistilor din lumea filmului si publicului TIFF, in perioada 1-10 iunie, la Cluj-Napoca.

Actorii respectivi vor fi propusi si selectati de un grup de profesionisti din teatru si film: Tudor Giurgiu (regizor si producator), Irina Margareta Nistor (critic de film), Andreea Iacob (dramaturg si regizor de teatru), criticii de teatru Oltita Cinec, Cristina Rusiecki si Andreea Dumitru si Razavan Penescu (editor al portalului Liternet).

Actorii selectati pentru proiectul "10 pentru Film" vor beneficia de materiale de prezentare TIFF 2012, cum ar fi brosuri, fotografii realizate intr-un studio profesionist si clipuri.

Intre 7 si 10 iunie, in cadrul Zilelor Filmului Romanesc, acestia vor participa la workshop-uri si intalniri si vor fi prezentati publicului, jurnalistilor si oamenilor care i-ar putea ajuta in cariera (regizori, producatori, directori de casting, agenti).

foto : infopensiuni.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea