Filme

#_filiera-kebab-2005

Fast-foodul cinematografic

„ “ sta pe muchie de cutit si mai aluneca din cind in cind: povestea e dezlinata, personajele, intre „pe bune“ si caricatura , dar umorul in valuri mai peticeste defectele.

Coproductia germano-turca are doi scenaristi si doi regizori, ceea ce nu demonstreaza decit ca, in anumite situatii, un cuplu de capete nu gindeste mai bine decit unul singur. Iar, in cazul de fata, fiecare cap pare sa traga lungmetrajul „ carucior ?“. Umorul de situatie ia forma unui personaj excentric, fiul grecului patron de restaurant, care, spre disperarea parintelui, a devenit vegetarian si militeaza activ pentru sistarea consumului de carne, la nivel global, daca se poate.

Restaurant cu cafteala inclusa

Filmul a avut deja priza la audienta, vezi Premiul publicului obtinut la Festivalul de la Ljubljana. Doua alte distinctii la care „ Kebab Connection “ a fost nominalizat (German Camera Award si German Camera Award – Outstanding Editing) subliniaza aspectul de maxima originalitate a , adica unghiurile de filmare si artificiile de montaj. Din punct de vedere vizual, pelicula nu are cum plictisi, variind de la secvente drogato-onirice in care protagonistul il intilneste pe Bruce Lee la incrucisari intre cadre tip film noir si altele gen kung-fu, mai ales ca scurtmetrajele promotionale filmate de Ibo sint integrate in lungmetraj.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea