Filme

#matthew mcconaughey #jennifer garner #2009 #comedie romantica #_ghosts-of-girlfriends-past-2009

Fantomele fostelor iubite - intre poveste de Craciun si pilda barbatului monogam

Nu am inteles niciodata de ce simt americanii nevoia sa salveze sufletele "ratacite" care la varsta de 30 si ceva de ani nu au inca familie, nu sunt casatoriti si zboara din floare in floare dupa bunul plac. De ce tin ei oare sa tarasca pe calea cea dreapta (in opinia lor) pe “nefericitii” care-si traiesc viata asa cum, de fapt, viseaza 90% dintre descendentii Puritanilor?

Ratacit printre femei

ghosts ofDaca nimeriti la cinema la filmul Ghosts of Girlfriends Past, veti ajunge, probabil, sa va puneti aceleasi intrebari ca si mine, dar nu veti gasi un raspuns multumitor la finalul peliculei. Asa ca mai bine relaxati-va cerebelul urmarind ispravile lui Connor Mead (Matthew McConaughey), un fotograf de succes, care se “sacrifica” pe altarul aventurilor de-o noapte cu diverse manechine , modele, stewardese, deoarece crede ca mariajul este o institutie arhaica ce ar fi trebuit abolita de mult.

Si cum societatea americana nu poate fi populata de asemenea exemplare care si-au ratacit calea, scenaristii au facut “o furtuna de minti” si s-au pus de acord ca “nefericitul” si legendarul Connor (invidiat de toti barbatii pentru aventurile sale) sa fi fost dezamagit in dragoste de mic, cand in scoala primara i-a fost suflata gagica de sub nas de un puber cu reactii mai rapide.

Connor este invitat la nunta fratelui sau mai mic si reuseste in decurs de 24 h sa strice totul: de la decoratiunile de nunta si tort pana la relatia fratelui sau cu viitoarea ex-sotie. Cuprins de remuscari si dupa ce primeste vizitele fantomatico-nocturne ale fostelor, prezentelor si viitoarelor femei din viata lui sub indrumarea unchiului afemeiat si decedat, Wayne (Michael Douglas), Connor are o epifanie si decide sa-si schimbe radical modul de viata, de frica sa nu moara singur si urat de toti.

In ecuatie ar trebui s-o introducem si pe Jenny (Jennifer Garner), iubita din copilarie a lui Connor si motivul pentru careghosts of acesta s-a transformat in fantezia femeilor si idolul barbatilor. Evident, pana acum deja ati adunat cunoscutele sistemului si probabil ca ati ghicit cum se desfasoara povestea. Finalul este mai mult decat previzibil, mai ales daca ati mai vazut si alte comedii cu McConaughey sau Garner sau altii ca ei, distribuiti tot timpul in acelasi gen de productii.

ghosts of girlfriends past – O poveste de Craciun lansata vara

Ghosts of Girlfriends Past nu vine cu nimic original, cum era, de altfel, de asteptat, ci, dimpotriva, imprumuta nitelus din A Christmas Carol (O poveste de Craciun ) a lui Charles Dickens, mergand pe reteta deja cunoscuta a comediilor romantice cu un el si o ea care aterizeaza intr-o relatie pana la sfarsitul ametelii clocite cu mare cazna de scenaristii de la Hollywood.

In film il vedeti pe acelasi Matthew McConaughey care joaca fix la fel rolul burlacului convins ca in toate comedioarele cu care ne-a obisnuit (si doamne fereste s-o rupa cu ele, caci am fi complet dezamagiti) si tot cu acelasi accent sudist, desi in film personajul sau este originar dintr-un loc unde stratul de zapada e cat casa.

Si pe Jennifer Garner am mai vazut-o in astfel de roluri, iar Michael Douglas – o figura mai putin activa (de la o vreme) la Hollywood este o adevarata reclama la operatii estetice, falindu-se cu obrajorii netezi fara riduri. Dar creeaza, totusi, un personaj destul de simpatic.

ghostsGhosts of Girlfriends Past e doar o alta comedie romantica ce promite sa te scoata din meandrele concretului si sa te arunce in lumea povestilor americane in care barbatii se convertesc peste noapte la monogamie de dragul unei iubiri de gradinita. Cine mai crede asemenea fabule?

Filmul lui Mark Waters (Just Like Heaven, Freaky Friday, Mean Girls) are tot ce-i trebuie pentru a fi ceea ce se numeste “a chick flick”, adica un film usurel destinat mai ales publicului feminin. Dar este un “chick flick” cu mesaj, cica. Recomandat celor care vor sa-si duca prietena la o seara de neuitat la mall dupa o cina romantica la fast-food -ul de pe acelasi etaj cu sala de cinema sau celor care vor sa vada imaginea “priceless” (ca in reclama) a unui Matthew McConaughey cu plete lipite gretos de cap.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea