Filme

#familia flintstone #the flintstones #aniversare #50 de ani #difuzare

Familia Flintstone aniverseaza 50 de ani de la prima difuzare

Faimosul serial de desene animate familia flintstone aniverseaza astazi 50 de ani de la prima difuzare pe canalul american ABC.

Creat de William Hanna si Joseph Barbera, The Flintstones sau Familia Flintstone, a fost difuzat prima data din 1960 pana in 1966 la o ora de maxima audienta si redifuzat ulterior din 1967 pana in 1970. A stabilit astfel recordul de cel mai longeviv serial prezent pe posturile americane, record detinut pana la aparitia unui alt serial animat in 1997, Familia Simpson.

Succesul serialului Familia Flintstone s-a datorat faptului ca se adresa atat copiilor care urmareau cu placer aventurile personajelor in epoca de piatra, cat si adultilor prin dialogurile care ironizau societatea americana contemporana.

The Flintstones urmarea aventurile zilnice a doua familii: Fred si Wilma Flintstone si a vecinilor acestora, Barney si Betty Rubble. Personajele locuiau si munceau intr-un oras din “epoca de piatra” numit Bedrock in care aveau tot confortul, inclusiv masina si televizor, asemenea americanilor din anii ’60.

Primele doua sezoane ale serialului au avut ca sponsor o marca de tigari, iar clipul publicitar in care Fred si Barney fumeaza relaxati in fotolii in timp ce Wilma si Betty spala vasele ar fi starnit, cu siguranta, in ziua de azi reactii dure.

Serialul de animatie a inspirat si crearea unei intregi serii de jucarii cu celebrele personaje, iar in 1994 a fost realizat chiar si un lungmetraj live-action, in care rolurile principale au fost detinute de actori celebri: John Goodman, Rosie O’Donnell, Halle Berry si Elizabeth Taylor.

reclama interzisa la tigari cu Familia Flintstones:
 


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea