Filme

#matt damon #jodie foster #film sf #elysium

Elysium, cel mai asteptat SF al anului!

"Elysium" este cel mai asteptat SF al verii! Filmul regizat de Neill Blomkamp ("District 9") ii are drept protagonisti pe doi actori care nu mai au nevoie de nici o prezentare: Matt Damon si Jodie Foster. Acestia lupta unul impotriva celuilalt cu scopuri diferite: fiecare doreste bunastarea clasei sociale din care face parte. "Elysium" va avea premiera in SUA la sfarsitul acestei saptamani, pe 9 august, in timp ce in Romania va ajunge pe 16 august 2013.


Elysium: Sinopsis

In anul 2154, omenirea este divizata in doua clase sociale: cei foarte bogati, care locuiesc pe Elysium, o statie statiala imaculata, construita de mana omului, si restul oamenilor, care traiesc pe planeta Pamant, suprapopulata si aflata in ruina.

Secretarul Delacourt (Jodie Foster), un oficial al Guvernului, nu se va da inapoi de la nimic pentru a inaspri legile impotriva imigratiei si pentru a pastra stilul de viata luxos pe care il au cetatenii de pe Elysium. Acest lucru nu ii impiedica insa pe oamenii aflati pe Terra sa incerce sa patrunda pe statia de lux, prin orice mijloace posibile.



Atunci cand ghinionistul Max (Matt Damon) este strans cu usa din cauza trecutului sau, el se vede nevoit sa accepte sa porneasca intr-o misiune neobisnuita care, daca va avea succes, nu numai ca ii va salva lui viata, dar ar aduce egalitate intre cele doua lumi atat de polarizate.


Elysium: Distributie

Science-fiction-ul Elysium este scris si regizat de Neill Blomkamp, cel care a facut furori in 2009 cu pelicula de debut "District 9", pentru care a primit numai putin de patru nominalizari la premiile Oscar ("Cel mai bun film", "Cel mai bun scenariu adaptat", "Cele mai bune efecte vizuale", "Cea mai buna editare de film").

Din distributia peliculei fac parte nume precum Jodie Foster, Matt Damon, Sharlto Copley, Alice Braga, Diego Luna, Wagner Moura si William Fichtner.

Elysium a costat aproape 100 de milioane de dolari, un buget mai mult decat triplu fata de "District 9", pe care Blomkamp l-a avut la dispozitie.

foto:sciencefiction.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea