Filme

#2008 #comedie #colin firth #jessica biel #_easy-virtue-2008

Easy Virtue - moravurile usoare ale Jessicai Biel

Easy Virtue (tradus la noi complet aiurea prin Secrete din trecut, caci traducerea corecta este Moravuri usoare) este ecranizarea unei piese omonime a lui Noel Coward , iar in regia lui Stephan Elliot (The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert) devine una dintre cele mai bune si amuzante comedii ale lui 2009.

US vs. UK

easy virtueJohn Whitaker (Ben Barnes), un tanar aristocrat britanic, se indragosteste de Larita (Jessica Biel), una dintre primele femei pilot de curse. Incantat de cucerirea sa, tanarul se grabeste sa le-o prezinte parintilor, niste scortosi englezi traditionalisti, mentionand in treacat ca pe drumul de la Monte Carlo spre Anglia a luat-o de nevasta pe rebela americana.

Mama soacra (Kristin Scott Thomas) este ingrozita de nora sa din Lumea noua, iar cand afla ca aceasta este si divortata, isi face o misiune din a o desparti de fiul sau. Tatal (Colin Firth), retras si mucalit, este singurul incantat de nou venita Larita si de faptul ca blonda sprintara este altfel decat familia lui conservatoare si ipocrita innebunita dupa aparente.

Larita, sincera si deschisa la minte ca orice americana, nu se simte bine in noua casa (un conac de cateva mii de metri patrati la fel de rece ca si locatarii sai) si, desi, isi doreste sa se integreze in familie de dragul lui John, isi da seama ca fiecare incercare a sa o indeparteaza si mai mult de glaciala soacra. Intre cele doua se naste un adevarat razboi al declaratiilor si al faptelor, fiecare incercand sa-l atraga pe John de partea ei.

Conflictul dintre cele doua este si sursa amuzamentului din Easy Virtue punctat de schimburile de replici taioase, inteligente si pline de umor 100% britanic (de mult nu am mai vazut o sala de cinema plina si care sa rada ca la acest film).

Surprinzatoarea Jessica Biel

M-am obisnuit s-o vad pe Jessica Biel in roluri de femeie fatala sau tampa in comedii americane gen I Now Pronounce You Chuck & Larry, insa am fost placut surprinsa s-o vad in Easy Virtue in rol de nora ghidusa capabila sa pastreze uneasy virtue echilibru intre comic si serios sub masca unui farmec aparte. Nu veti vedea o Jessica Biel de Oscar in acest film, dar veti observa cu siguranta ca actrita poate mai mult decat a aratat pana acum.

Kristin Scott Thomas este celalalt catalizator al comediei – o soacra traditionalista dependenta de a controla tot ce misca, obisnuita sa duca conacul in spate si cu o placere aproape sadica de a da ordine atat servitorilor cat si membrilor familiei. Dna. Whitaker vede vechea oranduire prabusindu-se in jurul sau si se agata cu disperare de ramasitele unei epoci ce sta sa apuna pentru a salva aparentele.

Colin Firth in rolul socrului pasiv si cinic care isi uraste sotia si ii intoarce spatele de cate ori are ocazia, este sursa numeroaselor momente amuzante din film. Ben Barnes (John) este in schimb usor de dat uitarii. Printul frumusel din Cronicile din Narnia: Printul Caspian nu impresioneaza prin nimic, fiind o aparitie firava si nehotarata cu un joc superficial.

Easy Virtue este o comedie de vazut, mai ales la sfarsit de saptamana pentru ca va va ridica moralul. Filmul lui Stephan Elliot nu pretinde mai mult decat ceea ce este: o comedie usoara cu personaje colorate si replici istete. Singura obiectie pe care o am este legata de scena uciderii accidentale a lui Poppy (Chihuahua-ul isteric al dnei Whitaker). Gagul a fost atat de uzat in alte comedii incat isi pierde in film si putinul umor pe care regizorul a incercat sa i-l injecteze.


Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea