Filme

#_eagle-eye-2008 #dj caruso #steven spielberg #michelle monaghan #shia labeouf #conspiratie #thiller #film #cronica #eagle eye

Eagle Eye - cu ochii pe tine

Thriller-ul conspirativ Eagle Eye ii reuneste pe actorul Shia LaBeouf, regizorul D.J. Caruso si producatorul executiv Steven Spielberg, pentru prima data dupa filmul Disturbia.

In Eagle Eye, Jerry Shaw (Shia LaBeouf) si Rachel Holloman (Michelle Monaghan) sunt doi straini impreunati de un apel telefonic misterios al unei femei pe care niciunul dintre ei nu a cunoscut-o.

Necunoscuta ii ameninta pe Rachel si Jerry ca le ia viata lor si familiilor lor, fortandu-i astfel sa intre in jocuri periculoase si in situatii limita, urmarindu-le fiecare miscare prin intermediul unor dispozitive care astazi fac parte din cotidian si se gasesc pana si in supermaket -uri. Este o premiza zguduitoare care a fost folosita cu succes in alte filme si care a reusit si in acesta.

Vine momentul in care situatia escaladeaza, iar cei doi oameni absolut obisnuiti devin cei mai cautati oameni din tara, care acum trebuie sa descopere impreuna ce se intampla cu adevarat, ce este in spatele acestui joc .

Luptandu-se pentru viata lor, cei doi devin pionii unui inamic fara chip ce pare sa dispuna de puteri nelimitate, si care manipuleaza totul.

Agitatie, mister si conspiratie

Ideile care au dat viata acestui film (pe langa dependenta noastra de tehnologie) sunt inspirate din paranoia care a cuprins America dupa incidentele din 11 septembrie 2001 – ziua in care americanii si-au reamintit ca nu sunt indestructibili.

Pe la jumatatea filmului ma intrebam cu va reusi Caruso sa lege toate lucrurile intre ele, sa raspunda la toate intrebarile si mai ales sa explice de ce i-a ales "vocea" tocmai pe Rachel si Jerry drept pionii celui mai mare atac terorist care ar putea lovi America.

Caruso a indeplinit toate aceste lucruri, dar problema este ca i-a luat foarte mult timp. Putem spune ca filmul este cu 20 de minute mai lung decat ar fi fost necesar.

Mai mult, el s-a descotorosit prea repede sau prea usor de unii actori: filmului i-ar fi prins bine mai multe replici sarcastice d-ale lui Billy Bob Thornton, iar lui Rosario Dawson ar fi trebuit sa-i ofere un rol mai semnificativ. Nu unei agente Air Force, care se invarte prin jurul camerei incercand sa afle ceea ce alte personaje aflasera deja.

D.J. Caruso se descurca de minune cu scenele de actiune. A mai demonstrat asta si in Disturbia sau The Salton Sea. Scena in care Thorton ii urmareste pe cei doi "teroristi" prin tot orasul intr-o cursa exploziva de masini iti ridica binisor nivelul adrenalieni. Ai doua optiuni – ori nu iti misti privirea de pe ecran, ori nu te uiti deloc la el. Cu zeci de ciocniri si explozii, aceasta scena este poate cea mai agitate din tot filmul.

Mai este si scena din aeroport, cand cei doi sunt urmariti de acelasi Thorton. Pe langa faptul ca ofera un tur complet in "culisele" unui aeroportului, eroii nostri sunt ajutati de “voce” sa scapte prin cele mai rapide moduri. La sfarsitul scenei iti vei dori si tu o tura in acel "carusel".

Poate ca nu este o capodopera, un film original si inovator, dar este suficient bun pentru a mentine spectatorii cu ochii tintiti pe ecran. Telul filmului (ca oricare alt film conspirativ) este de a-i face sa se intrebe ce, cine, cum si de ce? Felul prin care reuseste acest lucru difera de la persoana la persoana. Unii vor sa afle de ce tocmai cei doi, lasand la o parte restul intrebarilor. Altii vor sa stie cine face aceste lucruri, a ciu este minunata, dar mortala voce, lasandu-i la o parte pe cei doi si actiunea din jurul lor. Important este ca reuseste sa incinga cateva creiere.

Eagle Eye este un film la care nu o sa te plictisesti, dar care o sa te calce pe nervi pana o sa afli toate raspunsurile.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer Eagle Eye

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea