Filme

#lumea vazuta de ion b. #premiul emmy #ion barladeanu #documentar

Documentarul "Lumea vazuta de Ion B." a castigat premiul Emmy

Documentarul Lumea vazuta de ., o productie a HBO Romania, regizat de Alexander Nanau, a fost premiat la gala Emmy in cadrul categoriei Arts Programming.

Ceremonia de decernare a premiilor Emmy s-a desfasurat luni seara la New York.

este povestea unui batran vagabond, , care ajunge din ghena unui bloc din Bucuresti in unele dintre cele mai importante din lume.

La cei peste 60 de ani ai sai, Ion Barladeanu a devenit un renumit artist al curentului , lucrarile sale fiind expuse la Londra sau Paris alaturi de capodopere ale celebrilor Andy Warhol si Marcel Duchamp.Artistul a intalnit-o chiar si pe Angelina Jolie, care a vizitat expozitia personala a acestuia de la Paris, Realpolitik.

Regizorul Alexander Nanau a inceput productia la documentar in momentul in care lucrarile lui Ion Barladeanu au inceput sa devina apreciate in peisajul artistic autohton.

Lumea vazuta de Ion B . a avut premiera in decembrie 2009 la HBO si a castigat in martie 2010 premiul GOPO pentru cel mai bun film documentar .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea