Filme

#film #premiera #actrite #summit #monica barladeanu #ana ularu #incident #organizatie #coproductie

"Diaz: Don't Clean Up This Blood", din 7 decembrie pe marile ecrane din Romania

Pelicula "Diaz: Don't Clean Up This Blood", in care apar Monica Barladeanu si Ana Ularu, va avea premiera pe marile ecrane din Romania pe data de 7 decembrie.

Filmul, o coproductie Italia/Romania/Franta, infatiseaza povestea evenimentelor violente petrecute pe 21 iulie 2001, in timpul summit-ului G8 de la Genova. In ziua respectiva, circa 300 de politisti au intrat intr-o scoala care era folosita de Forumul Social din Genova, organizatie care a adus mii de persoane din intreaga lume pentru a protesta impotriva summit-ului. Peste 100 de protestatari aflati in scoala au fost batuti de fortele de ordine.

Amnesty International descria ulterior acest incident ca fiind "cel mai crunt gest de violare a drepturilor democratice intr-o tara occidentala, dupa cel de-al doilea razboi mondial".

Din distributia filmului regizat de Daniele Vicari mai fac parte: Elio Germano, Claudio Santamaria, Jennifer Ulrich, Cosmin Selesi, Adina Cristescu, Isabela Neamtu, Ioana Picos, Clara Voda si Andrei Mateiu.

Sursa foto: berlinale.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea