Filme

#_final-destination-4-2009 #cinema #film #destinatie finala 4

Destinatie finala 4 - Moartea vine in 3D

Partea a patra din seria Destinatie finala are un singur avantaj: formatul 3D care surprinde in momentele-cheie ale filmului. In rest, probabil Destinatie finala 4 este cel mai dezamagitor lungmetraj din serie deoarece pare ca producatorii lui s-au concentrat numai pe efectele speciale si au uitat cu totul de scenariu.

Filmul debuteaza in forta cu Moartea in rol principal. Astfel, se produc explozii si accidente fatale in urma carora oamenii sunt deposedati de membre, capete si alte diferite parti ale corpului.

Pe pista de curse unde se petrece scena initiala a filmului, lumea este disperata si incearca sa se salveze de la moarte, in timp ce Nick (Bobby Campo) stie dinainte cum sa isi protejeze propria viata si pe cea a persoanelor din jurului lui. Pentru ca da, ai ghicit, cu putine secunde inaintea producerii dezastrului de pe pista de curse, baiatul a avut niste viziuni care l-au avertizat ca se afla in pericol.

In urma acestei intamplari, Nick, iubita sa Lori (Shantel Van Santen) si cei doi prieteni ai lor Janet (Haley Webb) si Hunt (Nick Zano) reusesc sa scape cu viata in ciuda faptului ca in destinul lor era scris sa moara.

Astfel, tinerii devin fara sa vrea victime ale unui joc sinistru in care singura lor misiune este sa isi schimbe destinul si sa se salveze de la moarte.

Vizionand filmul nu am facut decat sa ma intreb in continuu daca acest joc are vreun sens. Sa consideram, deci, ca Dumnezeu ar exista. De ce ar alege el sa salveze cativa indivizi de pe pamant si apoi sa se distreze cu ei in felul in care o face in Destinatie finala? Adica de ce sa prelungesti agonia unor bieti oameni care, oricum, sunt programati sa piara? De ce sa le dai iluzia ca au scapat, cand, de fapt, nu au facut decat sa inceapa inconstient o cursa impotriva mortii si a destinului din care nu au aproape nicio sansa sa iasa invingatori . De plictiseala? Din cruzime ? Greu de raspuns. De altfel, nici producatorii filmului nu s-au straduit sa raspunda la aceasta intrebare.

Scenariul filmului este similar scenariilor celorlalte trei lungmetraje ale seriei. Nu a fost adusa niciun fel de imbunatatire, nu surprinde prin nimic si genereaza o singura dilema: pana la final vor muri toti protagonistii sau de data aceasta vom avea parte de cateva surprize?

Din tot filmul mi-au placut efectele 3D care dau autenticitate intamplarilor din Destinatie finala. Scena in care un sarpe suierand se indreapta spre spectatori pana fix sub nasul lor este foarte autentica. De asemenea, exploziile din film iti dau senzatia ca te afli in mijlocul lor si mai ca iti vine sa te pitesti sub scaun sau sa te aperi cu bolul de popcorn, iar uneori cand protagonistii stau de vorba la o cafea ai impresia ca te afli la aceeasi masa cu ei si ca poti interveni oricand in discutie.

Recomand Destinatie finala 4 celor care nu au mai vazut pelicule 3D deoarece, din acest punct de vedere, filmul este realizat destul de profesionist.     

Urmareste trailerul filmului Destinatie finala 4.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea