Filme

#palarierul nebun #Edward Omul Foarfeca #Tonto #Cheyenne #personaje film #personaje ciudate #filme americane

De la Edward Omul Foarfeca la Tonto: personaje ciudate din filmele americane

Realizatorii de filme de la Hollywood nu duc lipsa de imaginatie. De-a lungul timpului, pelicule memorabile sau nesemnificative au facut cunostinta publicului din lumea intreaga cu personaje ciudate, cu un magnetism aparte, care au ramas in memoria colectiva. Cum anul 2013 pare sa abunde in filme cu astfel de personaje, te invitam sa le descoperi, alaturi de alte cateva figuri emblematice!


Tonto - The Lone Ranger (2013)

Filmul cu Johnny Depp in rolul principal, cel al indianului Tonto, reia povestea unui personaj faimos in anii '40-'50. Un obisnuit al peliculelor cu personaje ciudate, nonconformistul Johnny Depp nu s-a dezis nici de aceasta data: indianul Tonto are o infatisare cat se poate de interesata, inspirata, conform spuselor actorului american, de o pictura semnata de Kirby Sattle si intitulata "I Am Crow".

Influenta se vede cu ochiul liber: Johnny Depp apare pictat pe fata in alb si negru si purtand o cioara in varful capului.


Edward Omul Foarfeca - Edward Scissorhands (1990)

Unul dintre rolurile care i-au adus celebritatea lui Johnny Depp este cel al lui Edward Omul Foarfeca din filmul omonim. Personajul sau a ramas unul dintre cele mai ciudate si indragite, deopotriva, din cinematografia americana, o combinatie de candoare si fragilitate care i-a emotionat pana si pe cei mai sceptici cinefili.


Palarierul Nebun - Alice in Wonderland (2010)

Tot Johnny Depp a dat viata unui alt personaj ciudat, emblematic in cinematografia americana. Este vorba despre Palarierul Nebun din indragita pelicula "Alice in Tara Minunilor". Ca de fiecare data, Johnny Depp a intrat complet in pielea acestui personaj, pe care l-a "creionat" dupa bunul plac. Rezultatul - un personaj tulburat, dar cu suflet mare - a fost atat pe placul regizorului, Tim Burton, cat si pe cel al audientei mondiale.


Cheyenne - This Must Be The Place (2013)

Sean Penn intra in 2013 in pielea unui fost star rock, ajuns la varsta de 50 de ani, in pelicula "This Must Be The Place". Pare-se ca straniul personaj ar fi fost realizat avandu-l drept inspiratie pe solistul The Cure, Robert Smith (machiajul si coafura, cu precadere).



Alte personaje ciudate din filmele care au fost lansate sau urmeaza sa isi faca aparitia in 2013 sunt R din "Warm Bodies", un zombie care sa indragosteste de o fiinta vie, si Melanie Stryder din "The Host", o tanara parazitata de un suflet extraterestru.



Sursa foto: indiewire.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea