Filme

#actor #daniel day-lewis #lincoln #roluri memorabile #Gangs of New York #Age of Innocence #The Last of the Mohicans

Daniel-Day Lewis: 5 roluri memorabile

Prezenta lui Daniel-Day Lewis in distributia unui film reprezinta garantia ca cinefilul va avea parte de o productie de calitate. Astazi iti prezentam cateva dintre cele mai importante roluri pe care le-a jucat Lewis de-a lungul carierei sale.


My Left Foot: The Story of Christy Brown (1989)

"My Left Foot: The Story of Christy Brown" are la baza autobiografia emotionanta a lui Christy Brown, un artist irlandez care, din cauza unei paralizii cerebrale, reuseste sa-si controleze doar piciorul stang. Folosindu-se de picior, el picteaza opere de arta si scrie volume de poezii bine primite de criticii de specialitate.

Legenda spune ca Daniel Day-Lewis si-a rupt intentionat doua coaste pentru a da un plus de credibilitate personajului interpretat. Performanta lui Lewis a fost recompensata in 1990 cu Oscarul categoriei "Best Actor in a Leading Role".


The Last of the Mohicans (1992)

"The Last of the Mohicans", a carui actiune se desfasoara in America anului 1836, urmareste destinele unor indieni prinsi in mijlocul razboiului franco-britanic.

Si de aceasta data, Daniel-Day Lewis a cautat perfectiunea. El s-a antrenat pentru rolul nativului american Hawkeye pescuind si vanand exact in conditiile secolului al 18-lea.


Age of Innocence (1993)

Bazat pe romanul omonim al lui Edith Whaton, "Age of Innoncence" este povestea lui Newland Archer (Daniel-Day Lewis), un tanar avocat care se indragosteste de o femeie divortata (Michelle Pfeiffer), in ciuda faptului ca este inca logodit cu verisoara acesteia (Winona Ryder). Actiunea filmului se petrece undeva la sfarsitul secolului al 19-lea, in sanul elitistei societati burgheze a New York-ului.


Gangs of New York (2002)

In "Gangs of New York", Leonardo DiCaprio il intepreteaza pe Amsterdam Vallon, un tanar care incearca sa se razbune pe Bill the Butcher, ucigasul tatalui sau. Initial, in rolul lui Bill regizorul Martin Scorsese si l-a dorit pe John Belushi, actor care intre timp a murit. Urmatorul pe lista sa a fost Willem Dafoe, insa la final a fost preferat Daniel-Day Lewis.


Lincoln (2012)

Nominalizat la nu mai putin de 12 trofee Oscar, "Lincoln" infatiseaza ultimele luni din viata lui Abraham Lincoln (Daniel-Day Lewis), presedintele american care a abolit sclavia. Rolul lui Lincoln i-a adus lui Lewis Globul de Aur al categoriei "Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Drama".



Sursa foto: filmireland.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea