Filme

#festival film b-est #croica #shotgun stories #_shotgun-stories-2007

Cum sa iti impusti propriii frati- Shotgun Stories

Campuri verzi, cer senin, zumzaieli de albinute. Cam in acest fel incepe Shotgun Stories. Mai intai facem cunostinta cu Fiu (Michael Shannon), apoi cu Pustiu (Barlow Jacobs) si, mai tarziu, cu Baiatu (Douglas Ligon). Fiu este un barbat pasnic care va scuipa pe sicriul tatalui sau. Pustiu nu are casa si doarme intr-un cort, in timp ce Baiatu traieste in propria masina si e fricos ca o muiere. 

Toti acesti trei barbati sunt frati. Fratii mai mari ai unei familii care mai cuprinde inca patru frati vitregi. Primii trei ii urasc pe ultimii patru, iar viceverasa este perfect valabila. Ura adevarata care va duce la crime. De ce? E, cum de ce? Din cauza barbatului care i-a adus in lumea pasnica si perfida a localitatii agrare unde se petrece actiunea din Shotgun Stories.

Betiv si violent. Acestea sunt principalele doua adjective ale tatalui primilor trei baieti. Om respectabil, tatal perfect si cetatean model sunt principalele adjective ale tatalui ultimilor patru baieiti. Si, da, ai inteles bine, este vorba despre aceeasi persoana. Oricum, nu o sa il cunosteam niciodata pentru ca moare la inceputul filmului.

Poveste cu impuscaturi , fara impuscaturi

La inmormantare, Fiu scuipa pe sicriu tatalui sau sub privirile naucite ale fratilor lui vitregi. Gest fatal pentru ca transforma campurile verzi si cerul senin din primele secvente ale filmului in taramul exploziv al violentei. Ca doar este o poveste cu impuscaturi dupa cum spune titlul. Desi, pana la final, nu se trag decat cateva gloante in aer. In schimb, se arunca in stanga si in dreapta cu bate si picioare in cap. 

Ai inteles, nu-i asa, din ce cauza sunt frustrati fratii din Shotgun Stories? Din cauza unor parinti care nu i-au crescut cum trebuie. De altfel, tatal care i-a parasit cand erau mici, nu le-a pus nici macar niste nume adevarate. De-a lungul timpului, Fiu, Baiatu si Pustiu s-au transformat, astfel, in victime ale unei familii hibrid in care dragostea frateasca nu exista decat daca se manifesta intre cei trei. 

Filmul se termina intr-un mod destul de previzibil . Baiatu, adica fricosul despre care va povesteam mai sus, decide ca a venit timpul sa puna capat conflictului. Si reuseste.

Nu cred ca Shotgun Stories va castiga vreun premiu la Festivalul de Film B-EST in cadrul caruia ai ocazia sa il vizionezi saptamana aceasta. Este totusi, un film care merita vazut.

Trailer Shotgun Stories

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea