Filme

#_shrek-forever-after-2010 #mike myers #cameron diaz #eddie murphy #animatie #cronica

Cronica: Shrek Forever After

O data la trei ani, cu precizia unui ceas elvetian si cu precadere vara, ne trezim cu un alt film din seria Shrek . Inceputa in 2001, franciza a ajuns anul acesta la filmul cu numarul 4, Shrek Forever After, si pare sa piarda din elan si din umor, chiar daca, intre noi fie vorba, Shrek 4 e o idee mai rasarit decat capitolul 3.

Shrek 4 mi s-a parut cel mai serios film al seriei, adresat mai degraba adultilor decat celor mici, pierzand mult din savoarea satirei ascunse cu grija in povestile cu talc ale primelor doua filme.

shrek 4In ciuda 3D-ului (poate singurul motiv valabil de a merge sa vezi filmul), Shrek Forever After nici nu incearca sa-si cucereasca publicul sau sa-l incante in vreun fel. Realizatorii s-au gandit, probabil, ca 3D-ul va fi de ajuns sa atraga cinefilii la cinema, asa ca au umplut scenariul cu glumite de mana a saptea (Puss-ul lui Banderas si poantele cu grasi nu prea ne fac sa radem la cat de uzate au fost deja prin alte filme) si voci schimonosite ale diferitelor personaje, doar doar macar cei mici sa zambeasca la vederea lui Shrek si a amicilor sai.

In capitolul 4 al seriei, Shrek sufera o criza a barbatului de varsta mijlocie. Zilele ii par toate la fel de monotone, inconjurat de Fiona si cei trei copii, si in plus, nimeni nu-l mai ia in serios, semn ca vremea sa de glorie, cand oamenii inca fugeau de capcauni, a apus. Nemultumit de viata sa, Shrek se lasa pacalit de vicleanul Rumpelstiltskin cu care face un targ pagubos.

Shrek este gata sa renunte la o zi din viata sa actuala pentru o zi in care sa alerge pe carari si sa bage frica in oameni cu urletul sau de capcaun. Ce vrea Rumpelstiltskin in schimbul unei asemenea zile? O zi din copilaria capcaunului. Bun pret crede Shrek, asa ca bate palma si se bucura de ziua lui de capcaun in toata regula, dar asta pana cand isi da seama ca piticul enervant de alunecos l-a tras pe sfoara.

Rumpelstiltskin a tot incercat, inca de pe vremea cand Fiona era inchisa in turn si astepta sa fie salvata de un cavaler, sa shrek 4puna mana pe regatul Far Far Away , dar nu a reusit sa-i pacaleasca pe parintii printesei. Acum insa, Shrek i-a oferit ocazia perfecta. Rumpelstiltskin alege o zi din copilaria lui Shrek, cea in care s-a nascut acesta, si o sterge, stergand astfel intreaga existenta a capcaunului verde si rescriind istoria regatului.

Asadar, lui Shrek ii revine o misiune grea: sa scape Far Far Away de Rumpelstiltskin, dar si sa-si recupereze viata sa plictisitoare alaturi de Fiona. Cam greu, avand in vedere ca prietenii sai (Donkey, Puss) nu-l recunosc (pentru ca nu exista in vietile lor), iar Fiona a devenit un fel de Xena in lumea capcaunilor si planuieste sa-l rastoarne pe Rumpelstiltskin.

Cu alte cuvinte, fii atent ce-ti doresti, caci dorinta s-ar putea sa devina realitate. Subtire, dar cam asta ar fi povestea in Shrek 4, un film lipsit de originalitate, cu poante deloc amuzante, pe care nu-l prea salveaza 3D-ul. Daca vreti sa vedeti cu incapatanare o animatie, atunci luati bilet la Toy Story 3, tot 3D. Pixar nu a dat gres pana acum.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea