Filme

#_marmaduke-2010 #comedie #familie #film #lee pace #william h. macy

Cronica de film: Marmaduke

M-am intrebat cine ar merge la cinema sa vada filme cu caini vorbitori care fac surf si danseaza intr-un Eden canin dintr-un parc californian? Copiii, nu prea cred. Poate daca ii duc parintii, caci altfel cei mici au in ziua de azi alte asteptari de la filme si alte preocupari.

marmadukeCica slab. Nu am nimic cu animalele, dimpotriva, sa le schimonosesti in filme de dragul banilor mi se pare la fel de crud ca si cum le-ai trimite in spatiu intr-o calatorie one-way.

(voce baga in seama. Stapanul sau, Phil ( ) au mai multa inspiratie si vin cu strategii de vanzare a produselor.marmaduke

Mare si mereu inclinat spre declansarea dezastrelor, Marmaduke intra in conflict cu potaia Alfa din parc, evident din cauza unei femele, si ajunge sa-i puna in pericol chiar jobul stapanului sau. Logic ca aventura se incheie cu bine, dar Marmaduke are de reparat si invatat niste lucruri din viata sa de caine.

Filmul este atat de slab incat nu stii daca te deranjeaza mai mult CGI -ul prost realizat sau valorile predicate (familia, moralitatea, integritatea, etc) prin niste stereotipuri de toata greata pe care le vedem in 90% din filmele americane. E un “must” ca Phil sa fie tatal care nu-si cunoaste copii, mama este aruncata undeva pe al enspelea plan caci nu face nimic important, se ocupa doar de casa si copii, peisajele Californiei sunt desprinse din reclamele la cartierele rezidentiale, etc.

Saracul caine, de fapt, mai toate animalele din film, sunt supuse la cascadorii aberante care ar trebui sa starneasca macar rasul celor mici, veniti cu parintii de mana la film. Nu are rost sa mai spun ca demersul este un esec.

marmadukeCGI-ul deranjeaza inca de la primele cadre in care il vedem pe Marmaduke vorbind pentru ca miscarile fetei sale nu sunt corelate cu vocea imprumutata de Owen Wilson. Iar in scenele din final, cu dansul cainilor, efectele speciale o dau de tot in bara, facand bietii caini sa para mai degraba posedati de demoni decat de binecunoscutul lor chef de joaca. Urat, foarte urat.

platit sa vedeti un asemenea film. Parerea mea, ocoliti-l si nu va torturati copiii cu el. O plimbare prin parc alaturi de cainele din dotare, daca aveti unul, va fi mai relaxanta si mai entertaining decat Marmaduke.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea