Filme

#desene animate #film #animatie #toy story #alba ca zapada #pinocchio #critica #public

Criticii vs. Publicul - filmele animate

Ce credeti ca se intampla atunci cand specialistii dau nas in nas cu publicul amator? Oare parerile vor fi aceleasi? Sau vom avea parte de o harababura totala?

Am ales sa facem aceasta comparatie in ceea ce priveste Film... animate. Ne-am gandit sa luam cele mai bune 10 filme votate de critici si sa le comparam cu voturile userilor din intreaga lume. Ce a iesit? Haideti sa vedem.


Wall-E

Votul criticilor: 96 % Pro
Nota publicului: 8.7/10

O sa incepem cu Wall-E pentru ca este un robotel dragut si pentru ca se afla la extreme. Desi in clasamentul criticilor Wall-E se afla pe locul 10, in preferintele publicului robotelul ocupa primul loc.

Criticii spun ca este un film incantator, indraznet si prezentat la momentul potrivit. Trasaturile robotelului Wall-E si imaginile minunate demonstreaza inca o data ingeniozitatea studiourilor Pixar.

USA Today: Cine ar fi crezut ca un film cu un dialog aproape inexistent si cu o iubire intre doi roboti va fi cel mai bun film al sezonului? Si cine ar fi crezut ca o poveste poate fi apocaliptica si incantatoare in acelasi timp? (Claudia Puig)


The Nightmare Before Christmas (1993)

Votul criticilor: 97 % Pro
Nota publicului: 8.0/10

Pe pozitia a noua in preferintele criticilor se afla The Nightmare Before Christmas, dar publicul ia inca o data masuri si ii ofera un loc mai onorabil in clasament - pozitia a cincea.

Criticii sunt de parere ca este o pelicula stop-motion (cadru cu cadru) naucitoare si originala. Un film indraznet, de la care nu-ti poti lua ochii.

Boxoffice Magazine: The Nightmare Before Christmas primeste nota 10 pentru efort, dar pierde cateva puncte datorita inabilitatii lui Tim Burton de a prezenta o poveste buna (Boxoffice Staff)


Who Framed Roger Rabbit? (1988)

Votul criticilor: 98 % Pro
Nota publicului: 7.6/10

Filmul marcheaza prima egalitate intre critici si public. Who Framed Roger Rabbit? se afla pe locul sapte in ambele tabere.

Criticii spun ca Who Framed Roger Rabbit? este un film inovativ si distractiv, care amesteca foarte bine actiunea live cu animatia. Plus ca este dotat cu o poveste originala si induiosatoare.

New York Times: Nu este prima data cand personajele animate impart ecranul cu actori in carne si oase, dar este prima data cand o fac dupa termenii si conditiile lor (Janet Maslin)


Chicken Run (2000)

Votul criticilor: 98 % Pro
Nota publicului: 7.3/10

Chiar daca Chicken Run a obtinut ultima pozitie in clasamentul publicului si pozitia a saptea in preferintele criticilor, nu inseamna ca nu este un film bun. Totusi, se afla in "top ten'ul" ambelor tabere.

Parerea criticilor este ca Chicken Run are acelasi farmec ca si Wallace & Gromit, film animat regizat tot de Nick Park. Vocile care dau viata personajelor sunt fabuloase, ideile sunt geniale, iar secventele de actiune sunt spectaculoase.

Los Angeles Times: Un film artistic incantator. In fata noastra se desfasoara o procesiune de pericole, romantism si aventuri (Kenneth Turan)


Fantasia (1940)

Votul criticilor: 98 % Pro
Nota publicului: 7.8/10

Fantasia este cel de-al doilea film din lista care impaca ambele tabere. Cu 89 % voturi pozitive din partea criticilor si nota 7.8/10 din partea publicului, filmul se claseaza in ambele topuri pe pozitia a sasea.

In opinia criticilor, Fantasia este un prag inalt in animatie (o influenta uriasa in acest domeniu). Filmul este inventiv si plin de personaje clasice si nemuritoare.

Variety: In Fantasia gasim cate ceva pentru toate gusturile. Filmul este realizat in culori magnifice, din imaginatia geniala si talentul enorm al lui Disney (John C. Flinn Sr.)


Finding Nemo (2003)

Votul criticilor: 98 % Pro
Nota publicului: 8.2/10

Daca in preferintele criticilor, Finding Nemo se afla la mijlocul clasamentului (locul cinci), aflati ca publicul a fost mai ingaduitor si l-a ridicat pe locul doi.

Criticii spun ca filmul are parte de o animatie minunata, o distributie talentata si un scenariu foarte bine scris. Studiourile Pixar pot adauga Finding Nemo la categoria "Cele mai de succes filme".

Chicago Tribune: Vei crea o legatura sentimentala puternica cu aceste creaturi marine, asa cum rareori faci cu oamenii din aventurile de pe marele ecran (Mark Caro)


Toy Story (1995)

Votul criticilor: 100 % Pro
Nota publicului: 8.1/10

Primul film de lungmetraj realizat pe computer, Toy Story, s-a asezat confortabil in ambele clasamente. Criticii l-au pozitionat pe pozitia a patra, in timp ce publicul l-a ridicat pe locul trei.

Criticii spun ca este un film atat distractiv, cat si inovativ. Toy Story a propulsat studiourile Pixar in varful piramidei filmelor animate.

Variety: Filmul prezinta o poveste incitanta si atragatoare, care este in egala masura la fel de uluitoare ca si relaizarile tehnice (Leonard Klady)


Pinocchio (1940)

Votul criticilor: 100 % Pro
Nota publicului: 7.6/10

Pinocchio reprezinta o alta rasturnare de situatie. Desi se afla pe pozita a treia in clasamentul criticilor, in cel al publicului, filmul ocupa pozitia a noua.

Criticii spun ca Pinocchio reprezinta, fara discutii, apogeul filmelor animate ale lui Disney. Este un film ambitios aventuros si cateodata inspaimantator.

Chicago Sun-Times: Poate cel mai bun film animat oferit de Disney. Nu cred ca exista vreun desen mai bun ca Pinocchio (Roger Ebert)


Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

Votul criticilor: 100 % Pro
Nota publicului: 7.8/10

Publicul a pozitionat aceasta animatie clasica pe locul sapte, in timp ce critici s-au aratat mult mai incantati de acesta poveste magnifica si i-au oferit coronita argintie si locul doi.

Criticii spun ca filmul se bucura de o poveste minunata, arta vibranta si melodii nemuritoare. Alba ca Zapada si cei sapte pitici a ridicat standardele animatiei la un alt nivel.

Boxoffice Magazine: Cea mai mare realizare a lui Walt Disney, Alba ca Zapada este cea mai senzationala pelicula animata din industria filmului (Boxoffice Staff)


Toy Story 2 (1999)

Votul criticilor: 100 % Pro
Nota publicului: 8.0/10

Ultimul film, dar nu cel din urma, chiar pe primul loc dupa parerea criticilor este Toy Story 2. Chiar daca este prima optiune in opinia criticilor, filmul s-a clasat pe locul patru in preferintele publicului.

Critica spune ca personajele distractive si animatia geniala fac acest sequel sa surclaseze originalul si sa devina un clasic al genului.

Chicago Tribune: Foarte multa munca a fost depusa atat in poveste, cat si in jucarii, facand acest sequel o adevara desfatare vizuala. Acest film animat computerizat alunga ultimul sequel Star Wars afara din galaxie (Mark Caro)

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer Toy Story 2

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea