Filme

#the great gatsby #regizor #baz luhrmann #critici negative #marele gatsby

Critici negative la adresa filmului Marele Gatsby, inainte de lansarea oficiala

The Great Gatsby, productia mult asteptata a regizorului Baz Luhrmann, nu a impresionat criticii americani si a primit recenzii negative, inainte de marea premiera anuntata pe data de 10 mai.

Marele Gatsby este bazat pe romanul lui Francisc Scott Fitzgerald si surprinde atmosfera anilor '20. Daca la prima vedere pare povestea unor oameni bogati si nefericiti care isi irosesc banii, insala si petrec, de fapt, filmul transmite o alta idee: visul american neimplinit.

Criticii au fost nemultumiti de modul in care a fost adaptat filmul. Iata cateva dintre recenziile negative primite de Marele Gatsby, inainte de Festivalul de Film de la Cannes.

"Nu inseamna nimic acest film daca nu reuseste sa transmita ceva", scriu cei de la Variety.

Filmul a primit critici negative si din partea celor de la The Wrap, care au scris ca regizorul a anulat tot ce era bun in povestea lui Fitzgerald, folosind abuziv efectele vizuale, imaginile puternice si efectele digitale. "Odata ce acestea dispar, nu mai ramane nimic din film", au adaugat cei de la The Wrap.

Jurnalistii de la Associated Press au mentionat ca filmul este despre "sclipici, dar nu are suflet". In plus, acestia au adaugat ca, fiind regizat 3D, filmul nu face altceva decat sa accentueze sentimentul de artificial.

Filmul a primit critici dure si din partea celor de la Time Out New York, care au spus ca muzica anacronica, efectele imaginilor digitale si designul stralucitor nu recreeaza atmosfera anilor '20 din New York.

Cei de la HitFix au fost foarte duri la adresa lui Leonardo DiCaprio.

"Stilul lui Luhrmann este extraordinar atunci cand stie cum sa-l puna in scena, insa acum nu te face decat sa simti ca exagereaza, iar orice exces este neplacut. Alegerea lui DiCaprio in rolul lui Jay Gatsby este un esec, la fel si Tobery Maguire in rolul lui Nick Carraway. DiCaprio este lipsit de orice expresie si incapabil sa transmita orice emotie. Insa la nivel vizual, Luhrmann foloseste 3D-ul intr-un mod cu totul original", au scris cei de la HitFix.

The Playlist scrie ca "The Great Gatsby este in cele din urma o tragedie epica, o parabola despre America si despre dorinta indeplinirii visului american si consecintele survenite, insa stilul exagerat al filmului anuleaza orice urma de substanta pe care acesta o poate avea".

Filmul Marele Gatsby va avea premiera in SUA pe 10 mai, iar in cinematografele din Romania ajunge pe 17 mai.

Sursa foto: hdwallpapers.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea