Filme

#_crash-2004

Crash, impactul oamenilor cu oamenii

Crash este un film despre oameni. Nu e o poveste de dragoste care iti stoarce lacrimi, nu e un thriller care te pune pe jar, nu e comedie pura, nu e drama pura, si totusi te face sa plangi si sa razi, te cutremura si te incita. E o poveste din LA, despre intoleranta si compasiune, despre cum ne displace profund sa fim judecati, dar nu vedem nimic rau in a-i judeca pe ceilalti. (regizorul Paul Haggis )

Povestea incadreaza sapte familii, din culturi si clase sociale diferite, ale caror traiectorii se intersecteaza in Los Angeles, pe durata a doua zile. Pradator si pradat, agresor si victima, asupritor si asuprit, vanzator si marfa. Viata privita din ambele perspective este tulburatoare. Nu exista oameni buni sau rai, exista doar oameni si situatii in care interactioneaza. La asta se rezuma in definitiv Crash . La zona confuza dintre dreptatea mea si a celuilalt.

Filmul e ca un puzzle. Fiecare om are drama lui iar povestile se leaga pentru a explora cu succes terenul umanitatii. Oricat de diferiti am fi suntem cu totii oameni. Oameni cu prejudecati , furiosi, neintelesi, singuri, complexati, frustrati, oameni care nu au incredere unii in ceilalti.

Traim intr-o societate a spaimei, unde oameni precum Presedintele folosesc aceasta spaima pentru a ne controla, iar media o foloseste pentru a ne manipula. Eu am vrut sa discut acest lucru si cum aceasta frica rezoneaza si distorsioneaza toata perceptia noastra asupra lumii din jur. (regizorul Paul Haggis)

Crash este marea revelatie a Oscarurilor de anul acesta si isi merita cu desavarsire laudele si premiile care i s-au acordat: Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu original si Cel mai bun montaj. Este debutul regizoral al scriitorului/regizor Paul Haggis, castigator al Premiului Emmy. In distributia filmului apar Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon, Jennifer Esposito, William Fichtner, Brendan Fraser, Terrence Howard, Ryan Phillippe.

Un film ce trebuie vazut cu orice pret! Si cum pretul unui bilet la cinema nu e prea mare ...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea