Filme

# copilul problema #film #muzeul taranului roman

"Copilul-problema", un film emotionant pe care nu trebuie sa-l ratezi

Editura Herald si Bad Unicorn organizeaza pe data de 19 decembrie, de la ora 19:15, la Cinema Muzeul Taranului la o proiectie speciala a filmului Copilul-problema / System Crasher, urmata de dezbaterea "Drama copilului interior – atasamentul si empatia", la care vor participa specialistii Sorina Petrica, psiholog clinician, psihoterapeut, Iulia Feordeanu, psiholog, psihoterapeut jungian, Sabina Strugariu, psiholog, psihoterapeut integrativ. Biletele la proiectie sunt disponibile pe Eventbook.

Sinopsis: La noua ani, Benni este deja ceea ce asistentii sociali numesc un copil-problema si este clar ca nu are de gand sa se schimbe. Pentru ca Benni are un singur tel: sa ajunga acasa, la mama ei! Angajatii de la protectia copilului incearca din rasputeri sa gaseasca un camin stabil pentru Benni. Asa ajung la Micha, un psiholog specializat in management-ul agresivitatii, care o insoteste pe Benni la scoala. O raza de speranta isi face aparitia. Va reusi Micha acolo unde toti ceilalti au esuat? Va primi Benni atentia si afectiunea celor din jur?

In cadrul dezbaterii vom discuta despre frici, traume, radacinile violentei in copilarie, vulnerabilitati si revolta, etichetari si bullying, despre dependente si provocari, despre atasament si empatie si despre cum putem intelege nevoile emotionale ale copiilor.

Pornind de la tematica filmului Copilul-problema, discutiile vor fi purtate pe marginea titlurilor "Drama copilului interior", "Revolta corpului" si "Pentru binele tau", de Alice Miller, titluri publicate in colectia Parentaj a Editurii Herald. Gazda evenimentului va fi Sorin Lucaci, PR Herald.

"Filmul Copilul-problema (Systemsprenger) reuseste sa surprinda si sa transmita spectatorului drama copilului maltratat si apoi abandonat, drama cu care, intr-o masura mai mica sau mai mare se confrunta aproape toti copiii care sosesc intr-o familie in care parintii sunt ei insisi fosti copii traumatizati si incapabili de a crea un spatiu de siguranta fizica si emotionala pentru noul nascut.

Regizoarea Nina Fingscheidt reda cu acuratete toate detaliile semnificative din drama copilului supranumit problema de cei de la serviciile sociale de protectie a copilului, dar surprinde si suferinta si disperarea oamenilor din sistem care ar dori sa ajute acest copil sa se vindece si sa aiba parte de iubirea, acceptarea si siguranta dupa care tanjeste." - Iulia Feordeanu - psihoterapeut, instructor Aware Parenting, educator SAFE® (Safe Attachment Family Educatotion).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea