Filme

#_monstruos-2008

Cloverfield - primele ecouri

Cu o noapte inainte de plecarea lui in Japonia, Rob considera petrecerea lui de ramas-bun un bun prilej sa confeseze anumite sentimente. Din pacate, totul ia o intorsatura neasteptata in momentul cand pamantul incepe sa se cutremure.

O liniste se asterne brusc, iar toata lumea vrea sa afle detalii despre cutremur. Lumea urca pe acoperis sa vada ce pagube a provocat cutremurul. O minge de foc explodeaza la orizont. Urmeaza o cadere de curent. Confuzia si panica se instaleaza, in timp ce oameni de la petrecere ies pe strada.

O multime de tipete si un raget inuman se aud pe strada, oameni panicati alearga cautand adapost, iar Rob si prietenii sai sunt nevoiti sa mearga printr-un peisaj schimbat total. Nimic nu mai este la fel ca acum cateva ore: peisajul si atmosfera s-au schimbat dintr-un calm relativ intr-un oras de nerecunoscut : cineva sau ceva monstruos a pus stapanire pe oras… Incepe lupta pentru supravietuire.

Primele reactii

Un film economic, stilistic si umplut cu frica – cam asa s-ar traduce consensul general la care critica a ajuns odata cu aparitia filmului. Filmul, desi nu a invotat foarte mult genul “monstrous”, a reusit sa starneasca furori in randul publicului. Pana la premiera filmului, care va avea loc pe 15 februarie, va invitam sa cititi cateva impresii ale criticilor americani.

Pro

Boston Globe: Cloverfield captureaza auto-absorbarea generatiei Fcebook. Inteligent, cu pricepere la cerintele media, acesta impinge acea auto-absorbare pana la “moarte”. In ziua de astazi, acesta este entertainment-ul (Ty Burr)

ReelViews: Acest film te duce in inima furtunii, si te lasa acolo. Daca vrei sa vezi un film calm, linistit, filmat cu o camera fixa, atunci ar trebui sa cauti in alta parte, pentru ca acest film te va tine 90 de minute in miscare constanta (James Berardinelli)

USA Today: Un thriller surprinzator de palpitant. Imitand genul pseudo-documentar, filmul ofera o imagine proaspata a genului horror. Filmul este plin de momente inspaimantatoare si ciudatenii aparute din intuneric (Claudia Puig)

Contra

Variety: Un film clasic despre monstrii, costumat in haine trendy. In ciuda stiului de filmare, efectelor speciale si factorilor de intensitate, acest film nu prezinta o inovatie in cinematografie. Este un alt film despre monstrii care ataca lumea (Todd McCarthy)

Philadelphia Inquirer: Fugitul si topaitul, valurile uriase si imbulzeala de pe strazi, tipetele si carnagiul, toate acestea fac filmul destul de obositor. Cloverfield este genul de film specific generatiei Youtube (Richard Roeper)

Trailer Cloverfield



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea