Filme

#cineasti romani #filme gratuite #chitila film fest #irina margareta nistor

Chitila Film Fest: Irina Margareta Nistor, despre „Scris/Nescris”

„Chitila Film Fest”, editia a 8-a, a luat sfarsit, dupa ce, timp de doua zile, 18-19 august, publicul a vizionat proiectii de scurtmetraj pe un ecran gigant, amplasat in Parcul Dendrologic din Chitila, pe malul lacului, in aer liber.

Din juriu au facut parte Irina Margareta Nistor, "doamna de aur a filmului", Vasile Calofir, actorul cu o poveste spumoasa de viata si fostul jurnalist care a ales calea regiei, Catalin Apostol.

In premiera pentru "Chitila Film Fest", anul acesta, au fost desemnate doua filme castigatoare: "Scris / Nescris", in regia lui Adrian Silisteanu si "Michelangelo" de Anghel Damian.

„Ne-a fost foarte greu sa alegem intre cele doua filme, asa ca le-am premiat pe amandoua. Stiu ca „Scris/Nescris” a castigat si in alte tari o gramada de premii, cel mai recent, cred, in in Finlanda. In cazul celui de-al doile film, imi place ca Anghel Damian, care este actor, iata ca si regizeaza. In fine, mi-ar placea ca incepand de anul viitor se se pastreze aceasta traditie cu doua premii intai si sa poata vota si publicul chitilean, nu doar juriul." incheie Irina Margareta Nistor.

Despre „Scris/Nescris”, regizorul Adrian Silisteanu povesteste: „Acest film este inspirat dintr-o intamplare reala, petrecuta sub ochii nostri pe holul unei maternitati din Bucuresti. Sotia mea, Claudia Silisteanu, care a scris scenariul, il nastea pe cel de-al 3-lea copil al nostru”.

„Michelangelo” aduce un dublu debut: intai al actorului Anghel Damian, aflat de aceasta data in calitate de regizor, apoi al actritei Medeea Marinescu, pentru ca joaca pentru prima data intr-un film impreuna cu fiul ei, Luca.

Pe langa filmele de scurtmetraj din competitie, publicul s-a delectat cu 4 capodopere ale cinematografiei romanesti: „Ultima noapte de dragoste”, „Intunecare”, „Ecaterina Teodoroiu” si „Intoarcerea din Iad”.

Prin accesul gratuit la festival, “Chitila Film Fest” propune o alternativa la cinematograful clasic, scopul sau fiind acela de a incuraja curentele cinematografice nou aparute si de a da credit noii generatii de cineasti romani. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea