Filme

#wanted #angelina jolie #filme #actiune #eroine

Cele mai tari eroine din filmele de actiune

De ce sunt oare femeile considerate sexul slab? Cel putin in filme damele au aratat ca se pot bate la fel de bine ca si barbatii, fie ca este vorba de pistoale, sabii, cutite sau alte gadgeturi mortale si pot fi la fel de dure in aplicarea loviturilor de arte martiale. Noi am alcatuit un top al celor mai tari femei in filmele de actiune. Si nu, nu am uitat de lux

In anul 2415, Aeon Flux este o asasina misterioasa. Un virus mortal a decimat rasa umana in urma cuaeon flux 400 de ani, lasand doar 5 milioane de supravietuitori intr-un oras utopic numit Bregna.

Aeon Flux lupta pentru a distruge regimul Goodchild, condus de Trevor Goodchild, conducatorul orasului Bregna si descendent al celui care descoperise un leac impotriva virusului mortal. Instruita de Handler, Aeon primeste misiunea de a-l asasina pe Goodchild, dar curand descopera o serie de secrete si consipiratii care stau in calea planului sau.

Aeon Flux este interpretata de frumoasa Charlize Theron. Mergand pe tipul de femeie sexy si rea, Aeon ne arata ce asasin perfect este si ce cascadorii poate face intr-un costum de latex.


6. Milla Jovovich – Resident Evil/Ultraviolet

milla Pana sa ajunga sa se bata cu armate de zombie, virusi si un computer ultra-rau in Resident Evil, Milla Jovovich s-a facut remarcata in thriller-ul SF The Fifth Element, cu rolul Leeloo. In trilogia Resident Evil, Jovovich joaca rolul lui Alice, o luptatoare de elita a carei memorie a fost afectata de un gaz ce ataca sistemul nervos.

In Ultraviolet, Milla revine intr-un rol de superfemeie care manuieste cu aceeasi agilitate o mitraliera sau o sabie: o hemofaga, adica vampir, infectata cu un virus ce-i confera puteri iesite din comun, pe care Violet le foloseste pentru a apara un baietel care poate fi leacul virusului de care sufera.



5. Sigourney Weaver – Alien

Dupa ani de zile petrecuti pe scena teatrului, Woody Allen o distribuie pe Sigourney Weaver in filmulweaver sau, Annie Hall, dar probabil nici el nu s-a gandit ca aparitia de numai sase secunde a actritei in filmul sau o va face pe aceasta sa se bata cu extraterestri lui Ridley Scott in Alien (1979). Weaver a devenit o celebritate peste noapte, iar numele ei este sinonim cu cel al personajului interpretat in seria SF, locotenentul dur, care nu accepta compromisuri, Ellen L. Ripley.

Sigourney Weaver revenit in rolul care i-a adus celebritatea in Aliens (1986), Alien 3 (1992) si Alien Resurrection (1997).



4. Carrie-Ann Moss – Matrix

trinityDupa nebunia declansata de The Matrix, actrita canadianca Carrie-Anne Moss a spus ca nu mai poate purta ochelari de soare pentru ca este imediat recunoscuta de fanii trilogiei care o asalteaza pe strada.

Pana sa intre in costumul si ochelarii smecheri ai lui Trinity, Moss era un nume necunoscut (jucase roluri episodice in cateva seriale) si nici cu gandul nu gandea sa goneasca pe o sosea plina de masini cu o supermotocicleta pentru a-l salva pe The One (Neo) sau sa imprastie gloante din doua puscoace in acelasi timp.



3. Anne Parillaud – La Femme Nikita

Unul dintre cele mai bune filme thriller realizate vreodata, La Femme Nikita in regia lui Luc Besson anikita facut din Anne Parillaud o vedeta internationala si o eroina tipica productiilor de actiune. Sinceritatea, usurinta si simplitatea cu care a interpretat rolul unei asasine ce lupta sa-si gaseasca propria identitate, i-a adus lui Parillaud un premiu Cesar pentru cea mai buna actrita.

Nikita este o tanara de 20 de ani, care impreuna cu doi prieteni comite un jaf in timpul caruia ucide un politist. Este condamnata la inchisoare pe viata, dar serviciile secrete ii ofera o sansa la libertate daca va lucre pentru ei ca spion/asasin. Timp de 3 ani Nikita urmeaza un antrenament special care o va transforma dintr-o tanara speriata si dependent de droguri intr-o femeie deosebit de atragatoare, dar pe atat de letala. Asasinul perfect! Jocul lui Anne Parillaud este cu adevarat fascinant.

2. Uma Thurman – Kill Bill

umaUma Thurman nu a fost nicicand mai sangeroasa ca in cele doua volume ale lui Kill Bill. Daca pana la filmul lui Quentin Tarantino, Uma a avut mai mult roluri de frumoasa, ingenua, sensibila, mama, amanta, in Kill Bill actrita dezlantuie un adevarat macel doar cu o katana.

Thurman este The Bride/The Black Mamba, o asasina tradata de echipa din care facea parte, care doreste cu orice pret sa se razbune, mai ales pentru moartea copilului inca nenascut. Tinta asasinei este Bill, fostul sef, iar pentru a ajunge la el, The Bride nu are nicio rezerva in a-i elimina acolitii unul cate unul. Uma Thurman a aratat in film ca stapaneste foarte bine miscarile dificile de arte martial, precum si tehnicile de lupta o sabie traditional japoneza.



1. Angelina Jolie – Tomb Raider/Mr.&Mrs. Smith/Wanted

Cine putea ocupa prima pozitie a topului nostru, daca nu Angelina Jolie? Tomb Raider a facut-ojolie celebra, Mr. & Mrs. Smith i l-a adus pe actualul partener de viata, Brad Pitt, iar Wanted a consacrat-o ca actrita de filme de actiune. Angelina ne-a tot demonstrat ca poate arata demential in pantalonasi scurti sau geci de piele si cu cateva arme la purtator, poate curba gloante pe care nu se sfieste sa le foloseasca impotriva sotului spion si asta fara sa i se clinteasca un fir de par.

Jolie are la fel de mult curaj si in viata reala, vedeta fiind protagonista unei miscari demne de filmele actiune: i l-a sterpelit pe Brad Pitt lui Jennifer Aniston si, in plus, a iesit cu capul sus si trei copii din aceasta “afacere”.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea