Filme

#filme #top filme #filme paris # top filme paris # film frantuzesc

Cele mai spetcaculoase filme care prezinta Parisul

Parisul se numara printre orasele cele mai cautate de catre turistii care vor sa descopere arta, cultura, sa cultive romantismul unei relatii sau care pur si simplu isi doresc sa retraiasca anumite scene din filmele preferate. Iata cateva dintre cele mai incantatoare filme cu si despre Paris.

French Kiss
1995

Cu Meg Ryan si Kevin Kline in rolul principal, French Kiss este o productie spectaculoasa, care prezinta Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, gara Sfantul Lazar sau Arcul de Triumf din Paris. Filmul prezinta o parte din atmosfera pariziana si incearca sa aduca in prim-plan sentimentele puternice de dragoste care sunt stimulate de unul dintre cele mai frumoase orase din lume.

Amelie
2001

Amelie a fost filmat in Montmarte, cel mai inalt punct din Paris, insa unele scene au aratat si Catedrala Notre Dame, Bazilica Sacre Coeur si Canalul St Martin.

Desi a avut o copilarie dificila, Amelie a crescut acum si a devenit chelnerita in Montmartre, intr-un bar tinut de o fosta dansatoare de circ. Acest personaj care, in aparenta este simplu, isi da seama ca rolul sau este acela de a schimba si imbunatati viata celor din jurul sau, fara ca acestia sa isi dea seama.



 

Before Sunset
2004

Castigator a doua premii Oscar, Before Sunset a fost filmat in 15 zile, intr-o biblioteca din centrul vechi al Parisului, intr-o gradina si apoi intr-un apartament specific parizian.

Desi s-au cunoscut in urma cu 9 ani in trenul Budapesta - Viena, americanul Jesse si frantuzoaica Celine, se intalnesc din nou, de aceasta data la Paris. Acestia incearca sa dea o sansa relatiei lor si profita la maxim de frumusetea orasului, dar mai ales de mica lor scapada.


 

Gigi
1958

Filmul muzical Gigi a castigat 9 premii Academy Awards in anul 1958. Filmul prezinta povestea unei tinere frantuzoaice care, crescuta sa devina curtezana, cunoaste iubirea adevarata. Pe parcursul filmului sunt insa prezentate si promovate nenumarate puncte turistice din Paris.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea