Filme

#clasament #snakes on a plane #waterworld #santa with muscles #son of the mask #wild wild west #hollywood #prost #film

Cele mai proaste filme de la Hollywood (II)

O viziune cat se poate de receptiva la prost gust si hazardul echivoc ce invaluie intrebarea: „Daca pot scoate filme atat de bune, de unde aceste ineptii?” ar trebui sa-ti calauzeasca pasii spre indexarea peliculelor ce fac sa crape de rusine obrazul vanitosului Hollywood.

In topul celor mai proaste productii venite din State am inclus data trecuta filme precum Glitter (2001), Gigli (2003) sau Showgirls (1995). Acum este randul altor pelicule sa-si primeasca Zmeurica de Aur pentru gafarea lamentabila pe toate planurile care le-a garantat astfel un loc in galeria intocmita un pic mai jos.

santa with muscles (1996)

SantaStii filmele acelea la care zici: „Ok, e atat de prost incat ma amuza”? Ei bine, in ceea ce priveste productia lui Murlowski, nu e cazul sa fii optimist.

Titlul acestei pelicule este mai mult decat suficient pentru a-ti da seama ca urmeaza sa vizionezi un film ce l-ar pune pe Mos Craciun in situatia de a da in judecata celebrul Hollywood ca ii face firma de ras. Daca il mai si distribui pe Hulk Hogan in rolul Mosului te-ai asigurat cu o portie zdravana de imbecilitate greu de digerat ce zdruncina din temelii, la propriu, magia si feeria specifice acestei sarbatori.

De altfel, subiectul filmului ma face sa ma gandesc ca scenaristii au tras chiulul cand s-a turnat si editorii de serviciu s-au reprofilat vazand atata tampenie. Un bogatan, intruchipat de Hulk, devine amnezic in urma unui accident si si se crede Mos Craciun. Fascinat de noul sau statut, se hotaraste sa salveze un orfelinat de un nenea rau. In continuare, vei avea parte de un Mos dislexic care face wrestling de mama focului prin decoruri de Craciun cu diversi dubiosi, dar inofensivi prin prostia lor si cam atat.

Son of the Mask (2005)

Vizionand acest film am ramas cu o nedumerire, singura gandita in perplexitatea momentului: De ce? Oare de ce ar vrea cineva sa isi strice cariera realizand o astfel de aberatie? Raspunsul a ramas binenteles o nebuloasa. Cu sequel-urile nu e de joaca, mai ales daca te abati cu totul de la subiect, il dai la o parte pe starul peliculei originale si aduci in locul lui actori de mana a 2-a care s-ar multumi cu 10 % din salariul celui distribuit in blockbuster.

Cam despre asta este vorba in Son of the Mask. Gandita ca o continuare a celebrei productii The Mask cu Jim Carey in rol principal, aceasta pelicula s-a vrut a fi o comedie cu un buget umflat. Ce a iesit insa? Un rebut cinematografic dramatic cu un plot incoerent, actori necunoscuti, si efecte grafice ce l-ar impresiona probabil pe batranelul care sta rezemat in prispa casei din Valenii de Sus.



Snakes on a plane (2006)

Aceasta productie a lui David R. Ellis as putea-o numi Cel mai bun prost film de la Hollywood. De ce spun chestia aceasta? Simplu, desi ma asteptam la intrebuintarea conceptelor cliseistice specifice acestui gen de pelicule, am avut totusi parte de cateva momente in care am fost luata prin surprindere. Insa, in pofida acestor cateva cadre cu multi serpi ucigasi prin ele, Snakes on a Plane ramane in continuare un film prost.

Luand in considerare toata publicitatea si toata tevatura create in jurul acestei aparitii, productia s-a dovedit a fi o dezamagire cinematografica cu o distributie de zile mari si un buget pe masura.

Subiectul filmului este unul SF si pueril: o multime de serpi mutati genetic au luat cu asalt un avion si pe Samuel L Jackson a cazut beleaua de a se lupta cu ei si de a-i salva pe cei aflati la bord. Replicile mediocre si multimea fazelor trase de par au fost salvate doar de efectele vizuale care au spalat astfel rusinea celor de la Hollywood.



Wild Wild West (1999)

Acest film a fost de departe unul dintre cele mai proaste filme pe care le-am vazut vreodata. Wild Wild West este o totala pierdere de timp si te cuprinde o profunda tristete descoperind ca actori consacrati isi pierd timpul cu astfel de ineptii.

Subiectul derizoriu, efectele vizuale de clasa I, replicile puerile si distribuirea total nefericita a unor actori precum Will Smith, Salma Hayek, Kevin Kline si Kenneth Branagh intr-un Vest Salbatic paralel cu realitatea au facut din Wild Wild West-ul lui Barry Sonnenfeld o pelicula de toata jena chiar si in termeni hollywoodieni.



Waterworld (1995)

WaterworldCeea ce m-a determinat sa includ aceasta productie in regia lui Kevin Reynolds in clasamentul de fata este simplul fapt ca nu inteleg de ce s-au bagat atatia bani in realizarea lui. Este una dintre cele mai scumpe productii de la Hollywood, inaintea Titanicului, si nici pana acum nu am priceput de ce. Nu de alta dar pentru mine, a fost unul dintre cele mai plictisitoare filme vazute vreodata.

Waterworld-ul prezinta o viziune futursita asupra Terrei acoperita de ape in care rasa umana se lupta pentru supravietuire. Rolul principal i-a revenit lui Kevin Costner si cel de infractor lui Dennis Hopper. Jocul actoricesc al acestora, actiunea trenanta si plot-ul infantil al acestui film m-au facut sa cred ca producatorii americani se plictisesc teribil si chiar nu au ce face cu banii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea