Filme

#psycho #remake #godzilla #top filme #filme celebre #poseidon

Cele mai nereusite remake-uri din toate timpurile

Doar pentru ca un film a avut parte de succes nu este o garantie a faptului ca un eventual remake va fi la fel de bun precum originalul. Drept dovada sta o serie de remake-uri realizate de-a lungul timpului, considerate nereusite in comparatie cu filmele pe care le-au refacut. Iata patru dintre acestea!
 

1. Psycho (1998)

Remake-ul filmului horror de succes, semnat de Alfred Hitchcock, este considerat unul dintre cele mai nereusite din toate timpurile. Acesta a fost regizat de Gus van Sant si reia, pas cu pas, intamplarile din filmul aparut in 1960. A primit o multime de critici negative si a si castigat doua premii Zmeura de Aur pentru Cel Mai Prost Remake si Cel Mai Prost Regizor, Anne Heche fiind nominalizata la categoria Cea mai Proasta Actrita.



 

2. Godzilla (1998)

Un film in jurul caruia s-a creat multa valva, "Godzilla" (1998) este considerat, la randul sau, un remake nefericit al unei productii japoneze. Studiourile Toho din Japonia au avut, de altfel, inspiratia de a interzice americanilor sa creeze un monstru care sa semene catusi de putin cu creatura lor. Iar Godzilla imaginata de americani nu a fost deloc pe placul fanilor japonezi care au si poreclit-o GINO ("Godzilla in Name Only" - "Godzilla doar cu numele"). Pentru ca remake-ul nu a beneficiat de succesul scontat de productori, continuarile, prevazute initial, nu au mai fost create.


 

3. Planet of the Apes (2001)

Un alt remake realizat dupa un film clasic, "Planet of the Apes" a fost regizat de Tim Burton si a avut costuri fabuloase, in comparatie cu cele ale productiei cinematografice din 1968 care a stat la baza acestei pelicule. Critica de specialitate nu a desfiintat in totalitate filmul, insa a sustinut raspicat faptul ca nu se compara cu productia in care au jucat Charlton Heston si Linda Harrison (care, de altfel, au roluri si in remake).


 

4. Poseidon (2006)

"Poseidon" este un remake al filmului cu acelasi nume aparut in 1972. Productia din 2006 a fost regizata de Wolfgang Petersen si nu s-a bucurat de succesul scontat. Chiar daca incasarile de boxoffice au depasit bugetul urias investit (160 milioane dolari), opiniile specialistilor asupra filmului au fost impartite, impresia generala fiind cea a unui remake slabut. Chiar si asa, "Poseidon" a fost nominalizat la premiile Oscar, la categoria Efecte Speciale.



Foto: www.allstarpics.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea